Direktlänk till inlägg 26 juni 2009

Segeldagboken - Del 3 av dottern

Av Amisa - 26 juni 2009 07:19

26 juni, Arkösund - ?.. nånstans vid Olyckan..


Vi har haft besök av Klaymans lillasyster V och far J, men de var här så kort stund att lillasyster V som ville bada knappt hann göra det förrän de skulle upp och iväg igen - tandläkarbesök.


Med sej hade de dessutom en jäkla lång sladd med vanlig ström, så vi slipper ha våra elsaker ute på bryggan, utan kan ha dom kvar i båten. Han köpte dessutom en fungerande power inverter - nu kan vi använda datorn på båten, enkelt! Smärtfritt! Hurra för han!


Vi hälsade även på familjens två vänner som äger båtvarvet för att fråga om de kunde hjälpa oss med motorn... det kunde dom inte. Så vår motor fungerar fortfarande inte... men vi lyckades paddla ut oss ur hamnen... hardcore! 


Sen hade vi sällskap en bit med vännerna som åkte bredvid oss ut ur Arkösund med sin jolle.. det är säkert väldigt nervigt att åka en liten jolle när vindarna är så kraftiga och oförutsägbara som de var i Arkö.. killarna hängde faktiskt ganska ofta ut över kanten.. som jag förstått det måste man göra det med grundare båtar, annars kantrar de.


Men om Viktualia (kaptenens båt) skulle få för sej att kantra kan den med fördel snurra runt hela varvet - om man bara stänger dörren. den är byggd så.. det känns iaf tryggt.. och det gör att man kan låta den luta ganska ordentligt (fast inte mer än 80° tror jag). Dessutom, kan den luta upp sej själv av samma anledning.


Vi köpte lite sollotion också (heter det så?) Den ligger i alla fall i vår "help desk" hylla nu tillsammans med räddningslinan och pumpen.. vi har insett att det ju var riktigt dumt av oss att tro att vi inte skulle behöva köpa en sån lyxvara.. men det är det knappast när huden bränner och man inte ens kan gömma sej i skuggan - eftersom vattnet ju reflekterar solen vilket gör att vi utsätter oss för mer sol än de flesta andra.. dessutom har vi haft sol 3 av 4 dagar nästan kostant, så win-win situation är det ju.


Det var iaf härligt att komma utomskärs. Det är bredare vågor här med större dalgångar vilket gör det riktigt coolt och lite mer äventyrligt att segla.. det är doc svårare att avgöra var man är om man tappar bort sej... lixom om man bara har en massa horizont åt ett håll och kobbarna och skären är små.. men hursomhelst kan jag inte påstå att det hände nåt speciellt på färden.. allt gick bra, förutom en sak: min matlagning.. jag började vid femtiden tror jag.


Lagom fram mot nio var jag klar. Fatta när jag tänkte göra kokta grönsaker med senapstonfisk till att det mesta gick åt till att rengöra våra nästan för gamla och halvruttna morötter och hacka dom samt koka dom.. kryddningen gick inte bra (Klayman hävdade det motsatta men förmodligen för att vara snäll) och vi åt... han var klar på fem röda och åt två gånger... men det där står kvar idag med (glömde skriva dagbok igår, skriver idag, 27e istället). För mycke vatten gör att det lätt skvimpar ut lite såsspad mellan varven.


Det som nog räddade maten förutom den dyra skånska senapen var ölen.. och filmen vi såg efteråt. Taken heter den och handlar om en frånskild farsa som gett upp sitt jobb som säkerhetsagent för att umgås mer med sin försummade dotter. Liam Neeson (Schindler's List bl.a spelar huvudroll). Jättebra film som jag inte trodde skulle vara så bra men som var riktigt bra... Klayman saknade dock Hans Zimmer som kompositör på den men jag hade inte så mycke emot musiken.

Dagens citat nr 1:
Jag har paddlat här men aldrig rott..
Kommentar:
Konstaterar kaptenen när vi seglat en bit utanför Arkösund.. smarty pants!

Dagens citat nr 2:
Det löser sej sa han som sket i vasken
Kommentar:
Det kommer garanterat komma en film med nån som sitter i folks kök och kommer med smarta små kommentarer kring vardagsproblemen..

Dagens citat nr 3:
Jag litar inte på knivar som ligger för sej själva.
Kommentar:
Kaptenen försökte på ett fint sätt säga att knivar alltid är opålitliga.. ha alltid kniven med er så den inte blir självmordsbenägen där hemma. tänk på skorpionerna... tänk bara!

Dagens citat nr 4:
Jag HAR inte rott här...
Kommentar: Nobody's perfect except the captain... lol varför har vi inte fått upp den skylten än..

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards