Alla inlägg under juli 2009

Av Amisa - 13 juli 2009 00:22

Dottern och jag tyckte att vi behövde lite nya kvarter att promenera i, så vi valde att åka till Linköping för att vandra längs Stångån. Under min ungdom, dvs för en evighet sedan, bodde jag i närheten av ån och jag kommer ihåg att jag då ofta strosade där i det gröna, lummiga området.


Lite förvånade blev vi när vi kom till Linköping, för det mesta i centrum var stängt trots att det var tidig söndag eftermiddag mitt i semestertiden. Helt olikt vår stad som flödar av folk i innerstaden på helgerna!


Men längs ån var det i alla fall en massa folk ute och motionerade i det sköna sommarvädret. Målet för vår promenad var ett litet kafé som ligger vid en sluss och sån tur var så var det öppet i alla fall! Medan vi fikade åkte också en kanalbåt genom slussen, så vi fick se hur slussningen gick till.


Därefter traskade vi tillbaka till centrum för att kolla om det fanns något öppet ställe att äta mat på. Dottern påminde sig att det öppnat en ny sushi-restaurang nära det ställe hennes kusin bor på. Kunde vi inte gå dit?


Vi bestämde oss för att promenera vidare till kusinen för att se om han hunnit hem från Hultsfredsfestivalen och möjligen kände sig begiven på lite sushi. Jodå, han var hemma men hade oturligt nog just käkat middag, men om vi gick en promenad så trodde han att det nog skulle gå bra att klämma ner lite sushi också. Sagt och gjort, vi traskade iväg till Trädgårdsföreningen där vi tog ett varv runt området.


Sedan blev det äntligen mat. Jag är inte så förtjust i sushi, så jag tog Yakitori, kycklingspett, istället. Mmm, jättegott!


Kvällen började lida mot sitt slut och det var dags att ta tåget hem igen. Vi promenerade till stationen och på vägen tittade vi på alla vackra gamla hus som vi skulle kunna tänka oss att bo i.


Det blev en himla massa promenerande den här dagen, så när vi äntligen kom hem till vår stad kände vi oss rätt nöjda med att bussen kom på en gång och vi slapp att gå hem också!


/ Amisa

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards