Direktlänk till inlägg 8 oktober 2019

Spaniens svar på Göta Kanal

Av Amisa - 8 oktober 2019 18:22

Idag har en del av min vandring gått utmed en grävd kanal, Canal de Castillo, från staden Boadilla del Camino till Fromista.

Det känns nästan som hemma, som att gå längs Göta Kanal. Luften blir en helt annan då det finns vatten i närheten och det växer träd utmed kanten, så det finns gott om skugga att ta en paus i.

Kanalen är nästan 21 mil lång och byggdes i mitten på 1800-talet. Från början användes den för transport av säd, men när järnvägen senare byggdes i regionen så förlorade den en viktig del av sin betydelse.

Här är slussarna i Fromista som har en höjdskillnad på 14,2 meter.

Här står en skylt som påstår att det nu är 42 mil kvar till Santiago de Compostela. Det tror jag inte på, för vi kommer senare till en by som har ett monument som visar att man kommit halvvägs, men dit är det 48 km och jag räknar med att komma dit om några dagar. Möjligen kan det vara 42 mil fågelvägen?


#elcamino #vandring #kanal

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jenny

8 oktober 2019 22:12

Du funderade inte på att simma någon mil där då? 😉

Amisa

10 oktober 2019 19:56

Vissa dagar går det en kanalbåt som man kan åka med istället för att gå.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - Söndag 9 aug 12:07


Vad skulle hända om man försökte förklara hur det är att leva under pandemin för sitt gamla jag, den man var innan pandemin kom hit?   Julie Nolke, ”Explaining the Pandemic to my Past Self”; (https://youtu.be/Ms7capx4Cb8): ...

Av Amisa - Söndag 9 aug 12:00


Söndag och kanske behöver du städa? Tråkigt, eller…..? Det behöver det inte vara, man kan också göra det så här.             Jonna Jinton, ”Cleaning the house á la Jonna”; (https://youtu.be/6qwDHFs62yk): ...

Av Amisa - Lördag 8 aug 23:06


    Khalil Gibran   Do not love half lovers Do not entertain half friends Do not indulge in works of the half talented Do not live half a life and do not die a half death   If you choose silence, then be silent When you speak, do so until yo...

Av Amisa - Lördag 8 aug 10:30

Vädret just nu med mycket värme och lite blåst, bjuder på väldigt fin paddling. Igår var jag vid sjön Ormlången, nordost om Finspång. Där startade jag min paddling i Limsundet strax efter Lotorpsån.     Jag paddlade längs sjöns västra s...

Av Amisa - Lördag 8 aug 09:50

Här kommer några bilder på det konstnärskollektivet AnonyMouse skapat i Gustavsberg och i Lund.     Muskonditoriet finns i Gustavsberg.       Och det gör även Hotell Stilton.       Förutom skivbutiken i Lund finns också det hä...

Presentation

Omröstning

Vill du att andra ska läsa din blogg?
 Nej!
 Ja, mina närmsta vänner/familj!
 Ja, men bara dom som delar mina åsikter!
 Ja, alla är välkomna!
 Kanske?

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8
9
10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min inre vägvisare med Blogkeen
Följ Min inre vägvisare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se