Direktlänk till inlägg 2 december 2019

Gud är som en kärleksfull förälder

Av Amisa - 2 december 2019 08:00

Innan jag gav mig ut på min pilgrimsfärd så döpte jag mig i min församling. Det var något jag hade längtat efter att få göra ända sedan jag i våras hade förstått att detta var en församling som praktiserar vuxendop. Tanken med vuxendop är att individen själv ska vara så gammal, medveten och självständig att hen förstår vad det handlar om och välja det av egen fri vilja utifrån sin tro.


Jag var i och för sig redan barndöpt, men det var bara något man gjorde rent rutinmässigt på BB vid tiden för min födelse. Det hade aldrig funnits någon högtidlig cermoni och min familj var inte troende och vi gick aldrig i kyrkan annat än för att besöka någon annans dop, bröllop eller begravning. Ja min familj var t.o.m lite anti-religiös, religion var bara av ondo och till för att utöva makt över någon annan som stora statskyrkor eller manipulerande sekter.


Men jag hade turen att helt oväntat få möta Gud och det var ingen maktgalning jag mötte, det var en förälder som alltid vill mitt bästa och som alltid finns där för mig. Gud vill att jag ska utvecklas, bli en bättre människa och också hjälpa andra att bli det. Ibland utmanar han mig att göra saker jag tycker är läskiga och som jag är rädd för, men han puttar liksom på mig och säger "Jag vet att du kan och det vet du också!". När jag har klarat av det så blir jag stolt och glad över mig själv och min självkänsla växer en bit till.


På mitt dop ville jag sjunga "You Raise Me Up" för den sången beskriver så fint relationen jag har till Gud. Han hjälper mig och ger mig kraft att gå upp på bergen, inte minst dom höga bergspassen i Pyrennéerna och Galicien under min pilgrimsvandring.


"You Raise Me Up" med Celtic Woman:

https://www.youtube.com/watch?v=Yfwlj0gba_k


Och maktgalningarna i vissa kyrkor och sekter då? Jo nog finns dom, men det är människor av kött och blod som använder sig av Guds namn fast dom inte har något med Gud att göra. Precis som i den här dokumentären om medeltidens häxjakt i Europa som drevs av rädda, ängsliga män som behövde hitta någon syndabock till 90 år av dåligt väder och missväxt. Kanske var dom rädda för att människor skulle ifrågasätta den Gud dom företrädde och överge deras kyrka och religion?


https://www.svtplay.se/video/24423217/medeltidens-haxjakter?info=visa


#Gud

 
ANNONS
 
Catharina

Catharina

2 december 2019 15:31

Jag är också troende. Jag skriver om det på min blogg. Jag tycker om din blogg. Lycka till!

http://bokprinsessan.bloggplatsen.se

Amisa

2 december 2019 20:10

Lycka till du också med livet och din tro! Mycket kärlek till dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - Söndag 9 aug 12:07


Vad skulle hända om man försökte förklara hur det är att leva under pandemin för sitt gamla jag, den man var innan pandemin kom hit?   Julie Nolke, ”Explaining the Pandemic to my Past Self”; (https://youtu.be/Ms7capx4Cb8): ...

Av Amisa - Söndag 9 aug 12:00


Söndag och kanske behöver du städa? Tråkigt, eller…..? Det behöver det inte vara, man kan också göra det så här.             Jonna Jinton, ”Cleaning the house á la Jonna”; (https://youtu.be/6qwDHFs62yk): ...

Av Amisa - Lördag 8 aug 23:06


    Khalil Gibran   Do not love half lovers Do not entertain half friends Do not indulge in works of the half talented Do not live half a life and do not die a half death   If you choose silence, then be silent When you speak, do so until yo...

Av Amisa - Lördag 8 aug 10:30

Vädret just nu med mycket värme och lite blåst, bjuder på väldigt fin paddling. Igår var jag vid sjön Ormlången, nordost om Finspång. Där startade jag min paddling i Limsundet strax efter Lotorpsån.     Jag paddlade längs sjöns västra s...

Av Amisa - Lördag 8 aug 09:50

Här kommer några bilder på det konstnärskollektivet AnonyMouse skapat i Gustavsberg och i Lund.     Muskonditoriet finns i Gustavsberg.       Och det gör även Hotell Stilton.       Förutom skivbutiken i Lund finns också det hä...

Presentation

Omröstning

Vill du att andra ska läsa din blogg?
 Nej!
 Ja, mina närmsta vänner/familj!
 Ja, men bara dom som delar mina åsikter!
 Ja, alla är välkomna!
 Kanske?

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< December 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min inre vägvisare med Blogkeen
Följ Min inre vägvisare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se