Direktlänk till inlägg 28 december 2019

Är människor bara binära?

Av Amisa - 28 december 2019 21:42

Något jag har funderat över dom senaste åren är det faktum att fler och fler personer är queer eller känner att dom har fel kön. Detta har blivit så vanligt att vi knappast ens lyfter på ögonbrynen längre när vi hör talas om det. Jag tror inte att det är någon slump, utan beror på att könsrollerna håller på att luckras upp och människor vill frigöra sig från påtvingade levnadsmönster. Våra könsroller är nästan den största av alla ”skuggor” vi bär på, för vi måste alla förhålla oss till en massa oskrivna regler om hur vi förväntas bete oss, vilka yrken vi ska välja, vilka partner vi får välja och hur vi får klä oss. Oftast har vi anpassat oss till dessa regler, men allt fler människor känner en inre konflikt då dom inte tillåts vara den dom faktiskt känner att dom är.


VI HAR ALLA BÅDE FEMININA OCH MASKULINA SIDOR OCH VI BEHÖVER FÅ UTTRYCKA BÅDA DESSA FÖR ATT KUNNA MÅ BRA SJÄLSLIGT!! 


Min högst personliga upplevelse är att Gud vill att du ska våga vara precis den du är och våga leva ut både dina feminina och dina maskulina sidor och strunta i vilka åsikter andra har om det. Jag vet att många andra som kallar sig kristna säkert har andra åsikter om det, men då undrar jag:


  • Hur kristet är det att inte kunna acceptera människor så som dom är? Jesus älskade ju alla, även spetälska, tjuvar och skökor. Han ville att människor skulle förbättra sig, men dömde inte någon till utanförskap.
  • Tänker dom att Gud råkade skapa ett ”måndagsexemplar” då han deltog i skapandet av dessa queera personer, dvs skapar Gud något som är fel ibland (är han i så fall slarvig eller inkompetent)? Kan vi ens förstå Guds stora plan för världen som en helhet och varje individs roll i den helheten?
  • Dom som sätter sig till doms över andra, hur felfria är dom egentligen själva? Är det så klokt av dom att kasta första stenen? Och vem har gett dom rätten att döma andra? Inte Gud i alla fall!

DU ÄR DU. (PUNKT) VAR STOLT ÖVER DIG SJÄLV OAVSETT VEM DU ÄR!!


 


Men vi är så mycket mer än bara ett kön. Jag tror och hoppas att den utveckling vi ser nu bara är början, att människor som upplever sig ”ha fel kön” förstår att det inte är deras kön det är något fel på utan dom snäva könsroller vi alla måste förhålla oss till. När vi kan acceptera och uppskatta människor så som dom verkligen är, att människor talar, klär sig, väljer jobb och livspartner utefter egna val istället för påtvingade val så kommer förhoppningsvis ingen uppleva att det finns något behov av att byta kön.


Här ett radioprogram med en person som bytt kön, sett könsrollerna från två olika perspektiv och blev förvånad och förfärad av vad hon såg:


Vinter med Caroline (fd Carl) Farberger


#könsroller #kön #queer

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - Söndag 9 aug 12:07


Vad skulle hända om man försökte förklara hur det är att leva under pandemin för sitt gamla jag, den man var innan pandemin kom hit?   Julie Nolke, ”Explaining the Pandemic to my Past Self”; (https://youtu.be/Ms7capx4Cb8): ...

Av Amisa - Söndag 9 aug 12:00


Söndag och kanske behöver du städa? Tråkigt, eller…..? Det behöver det inte vara, man kan också göra det så här.             Jonna Jinton, ”Cleaning the house á la Jonna”; (https://youtu.be/6qwDHFs62yk): ...

Av Amisa - Lördag 8 aug 23:06


    Khalil Gibran   Do not love half lovers Do not entertain half friends Do not indulge in works of the half talented Do not live half a life and do not die a half death   If you choose silence, then be silent When you speak, do so until yo...

Av Amisa - Lördag 8 aug 10:30

Vädret just nu med mycket värme och lite blåst, bjuder på väldigt fin paddling. Igår var jag vid sjön Ormlången, nordost om Finspång. Där startade jag min paddling i Limsundet strax efter Lotorpsån.     Jag paddlade längs sjöns västra s...

Av Amisa - Lördag 8 aug 09:50

Här kommer några bilder på det konstnärskollektivet AnonyMouse skapat i Gustavsberg och i Lund.     Muskonditoriet finns i Gustavsberg.       Och det gör även Hotell Stilton.       Förutom skivbutiken i Lund finns också det hä...

Presentation

Omröstning

Vill du att andra ska läsa din blogg?
 Nej!
 Ja, mina närmsta vänner/familj!
 Ja, men bara dom som delar mina åsikter!
 Ja, alla är välkomna!
 Kanske?

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< December 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min inre vägvisare med Blogkeen
Följ Min inre vägvisare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se