Direktlänk till inlägg 1 januari 2020

Är du jordens dolda skatt?

Av Amisa - Onsdag 1 jan 22:49

Just nu håller jag på med att försöka lära mig några sångtexter, för på söndag ska jag bistå med lite sång i min kyrka och imorgon ska jag träna med Sam som ska spela.


Den ena sången är ”Gläns över sjö och strand” som jag är uppväxt med, så den blir nog inget problem med förutom att jag ibland blandar ihop när det ska vara österland och västerland. Den andra sången är ny för mig så jag behöver verkligen plugga på texten. Det är ”Himlen i min famn” som bland annat spelats in av Carola. Det är en enkel men vacker sång som handlar om det nyfödda Jesusbarnet. Lite citat ur texten:


”Giv att dina dagar får bli till andras glädje,
Giv att alla möter dig med kärlek mild och god.
Aldrig ska jag glömma de ord som jag fick höra,
Vad som än oss händer vill de ge oss kraft och mod.”

 

Vad som än oss händer så är vi alltid beskyddade av Gud och om vi lär oss att lita på det, ger det oss en otrolig inre trygghet och ett inre lugn. Ett annat citat från samma låt:


”Är du jordens dolda skatt?”

 

Jag tänker att det inte bara var Jesus som var jordens dolda skatt, det är vi allihop! Vi har alla så många fler förmågor än vad vi själva tror att vi har men väldigt ofta förminskar vi oss själva genom att jämföra oss med andra, eller genom att säga till oss själva att vi inte är tillräckligt bra. Vi behöver sluta med det och våga använda oss av den kraft som har givits oss!


Här låten i sin helhet, Carola med ”Himlen i min famn”:

https://www.youtube.com/watch?v=_4I9S6PgN_I#kärlek #kraft #mod

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - Söndag 9 aug 12:07


Vad skulle hända om man försökte förklara hur det är att leva under pandemin för sitt gamla jag, den man var innan pandemin kom hit?   Julie Nolke, ”Explaining the Pandemic to my Past Self”; (https://youtu.be/Ms7capx4Cb8): ...

Av Amisa - Söndag 9 aug 12:00


Söndag och kanske behöver du städa? Tråkigt, eller…..? Det behöver det inte vara, man kan också göra det så här.             Jonna Jinton, ”Cleaning the house á la Jonna”; (https://youtu.be/6qwDHFs62yk): ...

Av Amisa - Lördag 8 aug 23:06


    Khalil Gibran   Do not love half lovers Do not entertain half friends Do not indulge in works of the half talented Do not live half a life and do not die a half death   If you choose silence, then be silent When you speak, do so until yo...

Av Amisa - Lördag 8 aug 10:30

Vädret just nu med mycket värme och lite blåst, bjuder på väldigt fin paddling. Igår var jag vid sjön Ormlången, nordost om Finspång. Där startade jag min paddling i Limsundet strax efter Lotorpsån.     Jag paddlade längs sjöns västra s...

Av Amisa - Lördag 8 aug 09:50

Här kommer några bilder på det konstnärskollektivet AnonyMouse skapat i Gustavsberg och i Lund.     Muskonditoriet finns i Gustavsberg.       Och det gör även Hotell Stilton.       Förutom skivbutiken i Lund finns också det hä...

Presentation

Omröstning

Vill du att andra ska läsa din blogg?
 Nej!
 Ja, mina närmsta vänner/familj!
 Ja, men bara dom som delar mina åsikter!
 Ja, alla är välkomna!
 Kanske?

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min inre vägvisare med Blogkeen
Följ Min inre vägvisare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se