Direktlänk till inlägg 31 januari 2020
Här kommer lite inspiration för vegomat:
Rosta lite solrosfrön i en torr stekpanna. Fräs lite olika rotfrukter i olja. I denna gryta använde jag morötter, palsternacka, kålrot, potatis och lök och krydda därefter med salt, curry och lökpulver. Man kan också lägga till vitkål, selleri och jordärtskockor. Häll i Imat eller någon typ av mjölkliknande produkt och en tärning av svampbuljong. När grönsakerna är mjuka lägger du till skurna sugar snaps och efter ett tag även bananskivor och solrosfrön, smaka av och krydda lite mer om det behövs. Det är gott om sugar snapsen fortfarande är lite krispiga och ger lite tuggmotstånd vid serveringen. Servera med ris, pasta, couscous eller något liknande och eventuellt en grönsallad.
Smaklig måltid!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|