Alla inlägg under januari 2020

Av Amisa - 16 januari 2020 17:00

Inträffar samma typ av situation om och om igen i ditt liv? I så fall kan det mycket väl vara så att du följer samma ”manus” gång efter annan i ditt liv, vilket resulterar i att du omedvetet skapar en viss typ av situation. Enda sättet att sluta med det är att våga testa att bete dig på ett nytt sätt istället och se vad som händer då. Kanske behöver du prova flera olika sätt att bete dig och se vad resultaten då blir. För en del är problemet kanske att dom kastar sig in i saker utan att riktigt tänka efter om det är något bra som dom verkligen vill engagera sig i. För någon annan kan det vara det motsatta - att vara alltför försiktig och inte våga prova något som är nytt eller utmanande.



 


Det kan vara läskigt, för även om vi har en tendens att skapa destruktiva situationer så finns ändå någon slags trygghet i att alltid göra likadant som vi brukar. Vi behöver använda vår analytiska sida för att upptäcka att det kanske är dags att göra något på ett nytt sätt och sedan stödja och uppmuntra oss själva jättemycket för att våga prova att göra förändringen.


#vågaförändring

Av Amisa - 15 januari 2020 23:46

Dom senaste dagarna har jag varit så vansinnigt trött. Jag sover mer än vanligt och jag drömmer mycket och kommer ihåg mer av drömmarna än vad jag brukar. Härom natten drömde jag att jag hade en hel arme av onda män efter mig och dom letade noggrant igenom varje hus och kom närmare och närmare mig. Jag smet iväg och ökade avståndet, men straxt var dom efter mig igen.


Vad kan då drömmen betyda? Ja uppenbarligen så finns det något som jag vill skapa ett avstånd till, men inte lyckas så bra med. Det är en av dom där sakerna som jag inte kan styra över, jag har redan gjort vad jag kan men utan resultat. Min rationella hjärna säger mig att nu är det dags att acceptera situationen och gå vidare och se framåt istället och oftast känns det som om jag har lyckats med det. Men med jämna mellanrum så tycks det uppstå en MBL-förhandling mellan min hjärna och mitt hjärta och hjärtat lägger alltid in sitt veto mot det kloka beslutet och drar mig baklänges. Min hjärta väntar på att ett mirakel ska ske, men det tycks dröja och uppriktigt sagt så är jag lite trött på mitt hjärta nu. Fast förstås - det har sina ljusa sidor också, faktiskt mest ljusa sidor!

    


Eller som man brukar säga: ”Det är lättare för hjärtat att övertyga hjärnan, än för hjärnan att övertyga hjärtat om vad det vill ha!”. Två steg framåt och ett tillbaks…..
Sån tur är så går det i alla fall mer framåt än bakåt, så någon gång i framtiden kanske hjärnan till slut vinner kampen, dvs om jag inte hinner dö först.



 


#hjärtatvinneroftast

Av Amisa - 14 januari 2020 22:46

Det finns så mycket att göra om vi vill skapa en bättre värld för oss alla och tillsammans är vi bättre och starkare än vad vi är var och en för sig själv!



Sam Cooke - A Change Is Gonna Come:


https://youtu.be/wEBlaMOmKV4



#allatillsammans #oneness

Av Amisa - 13 januari 2020 23:16

Härom dagen hörde jag något klokt på radion. Det var en präst som spenderat mycket tid med en person som var döende. Personen som snart skulle dö funderade mycket över hur hans liv skulle se ut från stunden som var just då och fram till döden kom. Dom resonerade mycket över detta, men kom till slut fram till att ingen av dom skulle kunna veta något om det i förväg. Dom enades slutligen om att just här och just nu så var livet oftast rätt okej och att i fortsättningen skulle dom försöka vara mest här och nu då dom träffades.



 


Det låter väldigt klokt tycker jag! Alltför ofta fastnar vi i tankar om dåtiden och framtiden och glömmer bort att göra något bra med stunden som är just nu. Kanske tänker vi på det fina vi hade förr, men som vi upplever att vi saknar nu. Eller ältar någon oförätt vi anser oss ha blivit utsatt för av någon annan, någon gång för länge sedan. Eller så tänker vi att bara semestern kommer, då ska allt bli så fantastiskt bra. Eller kanske oroar vi oss för hur framtiden ska bli, kommer jag t ex att ha tillräckligt med pengar att leva på då jag blir pensionär?


Men tyvärr är det lättare att tänka klokt om det här, än att faktiskt styra tankarna till här och nu. Barn är bra på att vara här och nu, vi borde lära av dom. Ett annat sätt är genom att träna meditation eller mindfulness.


Jag tror det är dags för mig att gå och meditera nu……..


#levnu

Av Amisa - 12 januari 2020 08:04

Glöm aldrig bort att du är fin precis som du är. Låt aldrig någon annan tala om för dig vem du får vara eller hur du borde leva ditt liv, välj det sätt som du själv trivs med det! Hitta din passion, det som får dig att glömma tid och rum och bara LEV!



Christina Aguilera, “I am Beatiful”:

https://youtu.be/eAfyFTzZDMM



#musik #christinaaguilera #lev

Av Amisa - 11 januari 2020 17:30

Igår tog jag den här fina bilden på fullmånen när jag var ute och gick. Fullmånar infaller alltid i det motsatta stjärntecknet, denna gång alltså i Kräftan. Kräftan är ett vattentecken och alla vattentecken har att göra med vårt känsloliv och vår intuition. Om du är känslig för fullmånar så har du då kanske, förutom svårigheter att somna, kanske känt dig extra känslosam dom senaste dagarna.



  



En del tycker att det bara är humbug men själv har jag känt av svårigheter att sova vid fullmåne ända sedan jag var barn. Om man betänker effekten som månens gravitation ger på haven, som t ex i Engelska Kanalen där havet kan höjas och sänkas med så mycket som 12 meter så är det kanske inte helt märkligt att den också påverkar människokroppen som till 60 % (+- 15 %) består av vatten. För barn är det ännu högre, 80 %. Kvinnors kroppar styrs i hög grad av måncykeln då vi menstruerar var 4:e vecka med stor regelbundenhet (det vill säga, så länge vi inte manipulerar vår menscykel med hjälp av p-piller eller andra hormonpreparat).


#fullmåne

Av Amisa - 11 januari 2020 13:18

Nu har min son och mitt barnbarn kommit tillbaka hem efter en fyraveckors semesterresa till Sydafrika, där dom hälsat på släkt. Just nu cocoonar dom på varsitt håll, barnbarnet med sin mamma som han saknat en hel del och sonen med sin flickvän. Det ska bli spännande att få höra vad dom varit med om!


Min son gillar att göra rappmusik, så här kommer några videos med honom.



Verbalt vanvett:


https://youtu.be/IUKoq4HhGRo




Fallfrukt:


https://youtu.be/mid0y25jRPw



#musik #dendärtim

Av Amisa - 10 januari 2020 18:30

Det kryper i benen av vandringslust, trots att det inte var så länge sedan jag avslutade min pilgrimsvandring på Camino Francés i Spanien. Jag längtar efter att vandra på något ställe där det är vackra vyer, lite lagom varmt och skönt och där det finns trevliga människor. Visst kan jag gå ut och gå lite i skogen här, men det ger inte samma äventyrliga känsla som jag är ute efter och mörkret och slasket ute känns inte så lockande.


Jag har börjat kolla på Efrens vandrings-vloggar, han har gått flera av dom större vandringslederna. Den som lockar mig allra mest nu är Via Francigena som går från Canterbury i Storbritannien till Rom i Italien, en sträcka på 190 mil som för Efren tog knappt 3 månader. Början av den verkar platt och tråkig så skulle jag få för mig att gå den så skulle jag nog börja någonstans i östra Frankrike, nära gränsen till Schweiz. Då skulle jag kanske också kunna passa på att besöka Évian och Annecy som jag fått för mig ska vara väldigt trevliga städer. Jag antar att vandra över alperna är något man helst gör under tidig höst, jag gissar att vårvädret är mer oberäkneligt och dessutom svårt att förutse när det är lagom varmt. Jag är nämligen lite värmekänslig och mår inte så bra när termometern närmar sig 30 grader eller högre. Jag mår som bäst när det är mellan 18 till 24 grader när jag vandrar.



Annecy, Frankrike.

 



Annars skulle också Camino Portugués kunna vara intressant. Den går från Lissabon i Portugal till Santiago de Compostela i Spanien, men många börjar också vandringen i Porto och då tar det ca 2 veckor att gå. Går man hela vägen från Lissabon så är det ungefär 65 mil, alltså något kortare än vandringen jag gjorde i höstas.


Vandring är något som dom flesta personer med god hälsa och normal kondis klarar av. På Camino Frances träffade jag personer i alla åldrar från 8 år och upp till 80.



Här lite inspiration med en av Efrens vloggar från Via Francigena (här på den italienska sidan av alperna):


https://youtu.be/uAl_b_z_8z4



#vandringslust #viafrancigena

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards