Direktlänk till inlägg 31 mars 2020

Is there anybody out there?

Av Amisa - Tisdag 31 mars 14:20

Hittade den här fina Laleh-låten, när jag kollade på Lalehs YT-kanal. Jag tycker den är väldigt finstämd och jag känner igen mig i ”Is there anybody out there?”.
Laleh, “Lost and Found”:

https://youtu.be/Fgw31ig4ApIDet börjar jag nästan själv undra för jag tycker nu att den här påtvingade sociala isoleringen börjar bli väldigt påträngande och jobbigt. Lever man ensam som jag gör och allt föreningsliv, kurser och grupper som man vanligtvis deltar i har tagit paus eller ställts in så är det jobbigt och jag börjar snart klättra på väggarna. Min son bor här i stan och jag ska träffa honom i övermorgon och det ska bli kul. Samtidigt är det många som jag inte alls träffar nu: min dotter som bor i en annan del av Sverige (ja, vi avråds ju från att resa även inom landet), min syster som jobbar på sjukhus (kan tänkas vara smittsam), min bror (tillhör riskgruppen och behöver hålla sig borta från alla) och min förälder som bor på ett äldreboende och nu är i karantän. Jag träffar bara ett fåtal personer varje vecka nu och att inte veta hur länge det här ska pågå suger!Å andra sidan antar jag att många som lever tillsammans med andra har en annan utmaning - att vara tvungna att vara tillsammans 24/7. Antar att det också kan vara jobbigt när man inte är van vid det?


Men trots allt är det ju tur att det här inträffar på våren när det i alla fall är ljust och fint och man kan vistas en del ute. Tänk er om detta istället skulle inträffa under oktober till december! 

Men nu en gladare låt.....och jag är inte heller beredd att dö än!
Laleh, “Vårens första dag”:

https://youtu.be/j8VdehTuZfw


#lostandnotfound #laleh

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - Söndag 9 aug 12:07


Vad skulle hända om man försökte förklara hur det är att leva under pandemin för sitt gamla jag, den man var innan pandemin kom hit?   Julie Nolke, ”Explaining the Pandemic to my Past Self”; (https://youtu.be/Ms7capx4Cb8): ...

Av Amisa - Söndag 9 aug 12:00


Söndag och kanske behöver du städa? Tråkigt, eller…..? Det behöver det inte vara, man kan också göra det så här.             Jonna Jinton, ”Cleaning the house á la Jonna”; (https://youtu.be/6qwDHFs62yk): ...

Av Amisa - Lördag 8 aug 23:06


    Khalil Gibran   Do not love half lovers Do not entertain half friends Do not indulge in works of the half talented Do not live half a life and do not die a half death   If you choose silence, then be silent When you speak, do so until yo...

Av Amisa - Lördag 8 aug 10:30

Vädret just nu med mycket värme och lite blåst, bjuder på väldigt fin paddling. Igår var jag vid sjön Ormlången, nordost om Finspång. Där startade jag min paddling i Limsundet strax efter Lotorpsån.     Jag paddlade längs sjöns västra s...

Av Amisa - Lördag 8 aug 09:50

Här kommer några bilder på det konstnärskollektivet AnonyMouse skapat i Gustavsberg och i Lund.     Muskonditoriet finns i Gustavsberg.       Och det gör även Hotell Stilton.       Förutom skivbutiken i Lund finns också det hä...

Presentation

Omröstning

Vill du att andra ska läsa din blogg?
 Nej!
 Ja, mina närmsta vänner/familj!
 Ja, men bara dom som delar mina åsikter!
 Ja, alla är välkomna!
 Kanske?

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min inre vägvisare med Blogkeen
Följ Min inre vägvisare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se