Direktlänk till inlägg 19 maj 2020

Ur gängorna

Av Amisa - Tisdag 19 maj 23:22

Just nu är jag lite ur gängorna och har inte riktigt lust eller ork med någonting. Har inte riktigt lust att åka till landet - trots att det nu är bästa tiden på året, försöker läsa en bok – men kan inte riktigt koncentrera mig, kunde gå ut och cykla eller gå en sväng – men har ingen energi till det heller, testade en ny grej i måndags och tänkte gå in i det med liv och lust – men lusten är inte tillräckligt stor för det heller.


Min son fyller jämnt i övermorgon, men på grund av Coronan så får firandet vänta till ett senare tillfälle. Hans syster kommer inte att kunna komma eftersom hon bor i en annan ände av Sverige. Inte heller hans flickvän med barn kommer kunna vara med eftersom dom drabbats av vattenkoppor. Jag hoppas att vi i alla fall kan träffas och fika lite då!


Min bror har känt sig dålig dom senaste dagarna och har varit på akuten idag. Dom hittade inte vad problemet var och det känns inte bra. Min bror tillhör flera riskgrupper och har varit mycket sjuk under dom senaste fem åren. Han är en person som aldrig beklagar sig i onödan, så säger han att han inte mår bra så blir jag rejält oroad.

  


Jag känner att jag skulle må bra av lite miljöombyte och att ägna mig lite åt något kreativt. Då kom jag att tänka på Villa Rosenäng som ligger i närheten av Kisa i södra Östergötland. Det ligger jättevackert mitt ute i vildmarken mitt emellan den stora sjön Åsunden och en annan mindre sjö. När man tittar ut från fönstren i lägenheten man bor i på Villa Rosenäng, så ser man båda sjöarna. Inga stora vägar finns i närheten utan det man hör mest är ljuden från naturen: fåglarna, vattenskvalp och vinden i träden. Det är så lugnande och meditativt!Lugna fina Björkfors! Hit längtar jag ofta tillbaka. Så mycket att jag varit tillbaka i trakten på en husvisning.

  

 Här kan man hyra kanoter.

 Jag tror det här är den stora sjön Åsunden?

 På Villa Rosenäng anordnar dom olika typer av hantverkskurser och sist jag var där fick jag lära mig att göra glasfusing och det var jättekul. Vi hade sånt flow att vi knappt hade tid att sova på nätterna, utan höll på nere i verkstaden till klockan tio på kvällen för att få med så mycket som möjligt i nattens ugnsbränning. Tyvärr verkar vårens alla kurser ha blivit inställda hittills, men vi får se om det blir några kurser senare i sommar. Kanske skulle jag kunna lura med mig min syster dit, för hon verkade intresserad förra gången när jag hade varit där?
Här är i trädgården utanför Villa Rosenäng. Det är en riktig idyll!

Här är jag på kursen för tre år sedan. Jag provar ett halssmycke med matchande örhängen som jag gjort på kursen. Dessa fick sedan min syster i födelsedagspresent när hon fyllde år några dagar senare. Det är roligt att kunna ge något personligt som man gjort själv och som inte är tillverkat i Kina och finns i hur många exemplar som helst.

   
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med min håglöshet, men det blir nog snart lite vandring igen i några dagar. Jag hoppas att det kommer hjälpa humöret upp igen till normal nivå!
Nu ska jag sluta upp med att gnälla för idag, det kommer snart bättre dar!


God natt på er alla!!!

 

      

 
ANNONS
 
wiper

wiper

Onsdag 20 maj 11:18

Jag känner igen mig i det du skriver och jag tror att vi påverkas mer än vi tror av denna pandemin och det smyger sig på oss mer och mer. Förstår att du känner dig oroad för din bror. Hoppas han får bra hjälp och provtagning

Det ser verkligen vackert ut på bilderna du visar så jag förstår att du längtar dit. Jag tycker själv att jag mår bättre i naturen och man går ner i varv. I denna situation som råder nu är verkligen naturen en lisa för själen.

Vilket bra ställe där man även får vara kreativ och skapa saker. Synd att allt är inställt nu. Vilka snygga smycken du tillverkade och jag förstår att din syster blev glad

Sköt om dig
Hälsning från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Amisa

Onsdag 20 maj 14:19

Tack så mycket!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - Söndag 9 aug 12:07


Vad skulle hända om man försökte förklara hur det är att leva under pandemin för sitt gamla jag, den man var innan pandemin kom hit?   Julie Nolke, ”Explaining the Pandemic to my Past Self”; (https://youtu.be/Ms7capx4Cb8): ...

Av Amisa - Söndag 9 aug 12:00


Söndag och kanske behöver du städa? Tråkigt, eller…..? Det behöver det inte vara, man kan också göra det så här.             Jonna Jinton, ”Cleaning the house á la Jonna”; (https://youtu.be/6qwDHFs62yk): ...

Av Amisa - Lördag 8 aug 23:06


    Khalil Gibran   Do not love half lovers Do not entertain half friends Do not indulge in works of the half talented Do not live half a life and do not die a half death   If you choose silence, then be silent When you speak, do so until yo...

Av Amisa - Lördag 8 aug 10:30

Vädret just nu med mycket värme och lite blåst, bjuder på väldigt fin paddling. Igår var jag vid sjön Ormlången, nordost om Finspång. Där startade jag min paddling i Limsundet strax efter Lotorpsån.     Jag paddlade längs sjöns västra s...

Av Amisa - Lördag 8 aug 09:50

Här kommer några bilder på det konstnärskollektivet AnonyMouse skapat i Gustavsberg och i Lund.     Muskonditoriet finns i Gustavsberg.       Och det gör även Hotell Stilton.       Förutom skivbutiken i Lund finns också det hä...

Presentation

Omröstning

Vill du att andra ska läsa din blogg?
 Nej!
 Ja, mina närmsta vänner/familj!
 Ja, men bara dom som delar mina åsikter!
 Ja, alla är välkomna!
 Kanske?

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min inre vägvisare med Blogkeen
Följ Min inre vägvisare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se