Direktlänk till inlägg 20 maj 2020

Join the other team?

Av Amisa - Onsdag 20 maj 21:26

En av dom starkaste ”programmeringar” vi genomgår som barn är den som handlar om vår könsidentitet och det grundläggs redan vid ca tvåårsåldern då vi börjar upptäcka och förstå att flickor och pojkar ser olika ut fysiskt. Därefter börjar vi upptäcka att mammor och pappor bär sig olika åt och vi börjar själva anpassa oss för att passa in i rätt mall: Vad som förväntas av en pojke respektive flicka och att det är självklart att man ska gänga sig med någon av det andra könet. Men är det egentligen så självklart varken det ena eller det andra?


Under min personliga utveckling har jag lärt mig att hitta delar av mig själv som jag inte tidigare trodde fanns, eftersom jag tidigt lärt mig att hålla tillbaka dom sidorna hos mig själv då dom inte passar sig för en tjej. Dom senaste åren har jag också funderat en hel del över min sexualitet. Är det självklart att jag bara skulle kunna vilja ha en man som min partner eller skulle det lika väl kunna vara en kvinna? Det är väl en människas själ man blir kär i, inte personens könsorgan?
 Jag har aldrig varit kär i en tjej, inte på det sättet, men kanske beror det bara på att tanken är så främmande för mig? Jag tror jag börjar bli redo för att verkligen våga utmana mig själv och utforska hur det ligger till för min del och enda sättet är väl att testa? Dessutom är relationer med någon av samma kön mer jämlikt, det visar forskningen och jag tänker också att man då slipper dom typiska könsroller som vi lätt faller in i av gammal vana då vi försöker forma en relation med någon av det andra könet.


Jag tror på den långsamma kärleken, det som får tid och utrymme att växa till sig och bli stark under en längre tid, istället för att flamma upp som en tändsticka som sedan brinner ut på trettio sekunder.Kanske är det dags att prova att byta lag?


#utforska #könsidentitet

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - Söndag 9 aug 12:07


Vad skulle hända om man försökte förklara hur det är att leva under pandemin för sitt gamla jag, den man var innan pandemin kom hit?   Julie Nolke, ”Explaining the Pandemic to my Past Self”; (https://youtu.be/Ms7capx4Cb8): ...

Av Amisa - Söndag 9 aug 12:00


Söndag och kanske behöver du städa? Tråkigt, eller…..? Det behöver det inte vara, man kan också göra det så här.             Jonna Jinton, ”Cleaning the house á la Jonna”; (https://youtu.be/6qwDHFs62yk): ...

Av Amisa - Lördag 8 aug 23:06


    Khalil Gibran   Do not love half lovers Do not entertain half friends Do not indulge in works of the half talented Do not live half a life and do not die a half death   If you choose silence, then be silent When you speak, do so until yo...

Av Amisa - Lördag 8 aug 10:30

Vädret just nu med mycket värme och lite blåst, bjuder på väldigt fin paddling. Igår var jag vid sjön Ormlången, nordost om Finspång. Där startade jag min paddling i Limsundet strax efter Lotorpsån.     Jag paddlade längs sjöns västra s...

Av Amisa - Lördag 8 aug 09:50

Här kommer några bilder på det konstnärskollektivet AnonyMouse skapat i Gustavsberg och i Lund.     Muskonditoriet finns i Gustavsberg.       Och det gör även Hotell Stilton.       Förutom skivbutiken i Lund finns också det hä...

Presentation

Omröstning

Vill du att andra ska läsa din blogg?
 Nej!
 Ja, mina närmsta vänner/familj!
 Ja, men bara dom som delar mina åsikter!
 Ja, alla är välkomna!
 Kanske?

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min inre vägvisare med Blogkeen
Följ Min inre vägvisare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se