Direktlänk till inlägg 24 maj 2020

Var din egen bästa kompis!

Av Amisa - 24 maj 2020 21:01

Många av oss säger ofta taskiga saker till oss själva och det är en dålig vana som vi kan träna bort om vi bara blir medvetna vid den. Det är inte särskilt schysst att slå på sig själv och det bidrar till att vi ger oss själva en dålig självkänsla. Livet är svårt och jobbigt och förutsättningarna för att lyckas 100% med det vi förutsatt oss är aldrig helt ideala, vi har också en verklighet som alltid kommer ifatt oss.


Tänk istället att du ska vara så som du brukar vara mot en riktigt god vän! Inte skulle du väl säga till vännen att denne är urkass när den misslyckats med något, nog skulle du väl trösta vännen lite istället? Så varför vara så hård mot dig själv? Kanske skulle du säga till vännen att det var ett bra försök, att du gjorde så gott du kunde och förmådde med dom förutsättningar du hade och att nästa gång kommer det nog att gå lite bättre för nu är du en erfarenhet rikare.




 


Genom att lära oss att ge oss själva lite medkänsla så blir vi inte heller lika beroende av att få höra det från andra och det får oss att växa och må bättre.



Så träna på att ge dig själv lite medkänsla, det är ett viktigt behov att fylla!


#självmedkänsla

 
 
wiolettan

wiolettan

25 maj 2020 10:44

Tack! Precis vad jag behöver höra idag.
Kram!

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

25 maj 2020 16:34

Jag vet att det är bortkastad tid att ha dålig självkänsla och självförtroende. Jag har själv arbetat med den i många år och det finns ofta en anledning till att man fastnat. Jag är väldigt bra på att berömma och säga snälla fina saker till folk som verkligen förtjänar det. Det var väldigt fint och bra skrivet av dig. Det är väldigt viktigt att från grunden få en bra självkänsla.

Ha en fin måndag
Hälsning Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Amisa

25 maj 2020 19:28

Jag hoppas du hittat lite av den med tiden!

 
Skogsälvan

Skogsälvan

26 maj 2020 08:10

Jag jobbar dagligen med mig själv och mitt inre för att bygga upp mig själv igen. Jag har suverän hjälp av mina samtal med psykolog en gång i veckan.
Jag är en väldigt trasig själ, växte upp under hemska omständigheter, som sen har följt och plågat mig hela livet mer eller mindre. Jag har försökt komma ifrån det på alla möjliga sätt, ibland rent farliga, självskadande, men till sist, insett att enda vägen ut, är genom mitt inre. Nu jobbar jag med det och faktiskt händer det bra saker nu.

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

Amisa

26 maj 2020 08:24

Vi kan aldrig springa ifrån vår själ utan måste stanna upp och lyssna på vad den säger. Problemet när jag var ung var att jag inte förstod hur jag skulle ta itu med det som skavde, men nu vet jag och kan ta itu med det istället.
Det finns bra hjälp att få i 12-stegsrörelsen och den är spridd över hela landet. Förutom AA och NA finns också ACA (vuxna barn) som inte bara gäller barn till missbrukare utan också om man vuxit upp i en dysfunktionell familj. I kyrkan finns ibland också Livsstegen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards