Alla inlägg under maj 2020

Av Amisa - 23 maj 2020 23:38

I Frankrike satsas nu på cyklisterna som ett sätt att minska smittspridningen i landet. Dom ger bidrag till inköp av cykel, för reparationer och underhåll och många kommuner ser över och förbättrar cykelvägarna så att cyklisterna ska kunna ta sig fram på ett tryggt och säkert sätt. Dom ger också cykelpendlare ett förmånligt skatteavdrag för att uppmuntra människor att välja det färdsättet.




 


Den här trenden påverkar inte bara smittspridningen, utan är också bra för miljön och folkhälsan. Jag hoppas att den trenden kommer ha en fortsättning också efter att Coronan klingat av, så att vi inte bara ser negativa långsiktiga konsekvenser av pandemin utan också en del positiva!


#cykelsatsning

Av Amisa - 23 maj 2020 12:44

I Norrköpings hamnområde håller man just nu på och gör arkeologiska utgrävningar inför bygget av en ny stadsdel. Man har då bland annat grävt ut en rätt unik skeppsdocka från 1800-talet och det speciella med den är att den är byggd av trä, medan dom flesta av andra gamla dockor brukar vara uthuggna i sten. Trädockan har bevarats förvånansvärt bra för att den legat omgivet av lera.



 


#skeppsdocka

Av Amisa - 22 maj 2020 23:00

Igår fyllde sonen 30 år och vi hade planerat att vi skulle åka på en liten utflykt till Söderköping, men i sista stunden blev det ändring av planen. Några av sonens kompisar undrade om det inte var dags för årets första grillning och så körde vi på det istället och trots Coronan så blev det en väldigt trevlig födelsedag med sonens kompisar, deras fyra barn och en massa kompisar till barnen, sonen, mitt barnbarn och jag själv. Det blev en grillning med extra allt: Kött, kyckling, korv, bacon, laxpaket, halloumi, potatissallad, potatisklyftor, melonsallad, majskolvar, massa såser, vitlöksbröd, ris och en gryta på kidneybönor, gröna bönor, kokosmjölk och citronsaft. Så himla gott!

Barnen lekte och sparkade boll och vi vuxna satt och pratade och alla hade det gott.

 

 

30-åringen! Hm, det börjar nästan låta som efterlysningen av Palme-mördaren.....

 

 

 

Kompisen, mitt  barnbarn, hans kompis och en av deras hundar.

 

 

 

Märklig hund! När han först kom galopperande mot mig så trodde jag att han tänkte äta upp mig för han liknar en kampsportshund, men sedan upptäckte jag att han bara ville bli klappad och gosad med hela tiden. Där ser man hur fel det kan bli när man har fördomar enbart utifrån utseendet!

 

 

 

Den andra hunden var lite mer som hundar brukar vara.

 

 

 

Och så två busiga grabbar!

 

#30årsfest #grillfest


 

Av Amisa - 22 maj 2020 14:06

The Weeknd, “I Feel It Coming”, ft. Daft Punk:


https://youtu.be/qFLhGq0060w


#ifeelitcoming

Av Amisa - 22 maj 2020 14:01

Den här TEDx-videon dök upp i mitt YT-flöde. Det är en kvinna som berättar om vem man verkligen bör gifta sig med. Ja det är ingen nyhet för mig men hon är rolig och underhållande, så varför inte låta sig påminnas om det här budskapet ytterligare en gång?




Förväntningarna hon lärde sig om relationer som barn…….

 




och hur livet sedan verkligen blev…..

 




Sedan förstod hon hur hon borde tänka om relationer.



Tracy McMillan, TEDxOlympicBlvdWomen, "The person you really need to marry":


https://youtu.be/P3fIZuW9P_M


#viktigasterelationen

Av Amisa - 21 maj 2020 06:30

Här kommer lite fler bilder från dina trettio år hittills:



Du föddes den 21/5 1990 och ditt huvud blev lite hoptryckt på vägen ut så första veckan såg du ut som en liten farbror, nämligen Bertil Nordström.

 



Ja så här såg skådespelaren Bertil Nordström ut, ser du likheten?
Han var ofta med i TV-serier och filmer förr i tiden.

 



Redan som liten var du väldigt envisen och du lärde dig tidigt att stå och gå (vid 11 månaders ålder).
Du klättrade överallt så skyddshjälmen på bilden var för att du inte skulle slå ihjäl dig när du hela tiden klättrade från soffan och över till pianot. Vi försökte möblera om för att du inte skulle kunna göra det, men det är svårt att trolla bort ett helt piano.

  

 



Här spelar du och syrran på pianot. Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli........

 



Ute i sommarstugan gillade du att stå och hoppa i den här sängen. Den hade så bra resårer och var nästan som hoppmattorna nu för tiden. Ibland råkade du även där studsa ner från sängen.

 



Här leker syrran och du buss och du rattar bussen!

 



Och här är vi på promenad i skogen, kanske letar vi efter smultron, hallon eller något sånt. Tessy brukade vara med och smyga runt i skogen straxt brevid oss, hon följde oss alltid som en liten hund.

 



Här målar du på dagis. När du blev lite större och man kunde se vad det skulle föreställa så var det väldigt ofta flygplan och helikoptrar.

 



En gång var du, kusinen och jag ute och paddlade kanot och sov i tält. På morgonen vaknade vi av att det sprang runt en massa kor runt vårt tält. Dom hade rymt från en kohage i närheten och ville gå ner till sjön för att dricka vatten där. En av dom klev i kanoten med framkroppen och jag var rädd att den skulle gå sönder, men lyckligtvis höll den för en halv ko! Vi badade jättemycket och du plaskade runt med din badring ihop med Gus och mig.

 



Den sommaren spelades hela tiden "Fint väder" på radion och vi tyckte den var kul och skrålade på den mest hela tiden, medan vi paddlade och badade.


Latin Kings, "Fint väder":

https://youtu.be/ganf6PlRJVA




Du gillade att bygga en massa grejor, här en tågräls.......

 



.......och här med Lego.

 



Här besöker vi en fäbod utanför Leksand under en semester i Dalarna och där fanns många djur: Kor, får, grisar och höns. Vi pratade med en gammal tant som bodde där och var tvugna att lyssna ordentligt, för hon talade mycket dialekt som var lite svår att förstå. Hon berättade att dom hade jättemycket björnar där i trakten och också några vargar och ibland slog dom fåren som var utsläppta i skogen på dagarna.

 



Du gillade allt som brummade, som den här motorcrossen. Synd att jag inte hittar någon bild på rodelbanan, för den var också en favorit under den här semestern. Vi tältade och det var rejält kallt på nätterna, men varmt och skönt på dagarna.

 



Här är vi i Sousse och du och syrran visar upp era nygjorda hennatatueringar. Det var otroligt varmt när vi var där så vi började gå upp jättetidigt varje morgon för att kunna njuta av morgonsvalkan och mitt på dagen, när det var som varmast, kröp vi in på rummet, drog på AC:n och tog en siesta

 



Det här är hemma hos familjen som gjorde era hennatatueringar, har för mig att det var frun eller dottern som målade tatueringarna. Pappan hade en kameleont som du fick prova att hålla ett litet tag.

 



Nu är vi i norra Italien i Ligurien och du höll hela tiden på och micklade med din telefon och pratade med "kompisar". Efter ett tag förstod vi att du hade en flickvän som du visst glömt berätta om för oss. När vi var där var det EM i fotboll mellan Italien och Frankrike och alla kollade matcherna och pratade fotboll då. Jag har för mig att Italien vann turneringen och det var ett väldans hålligång ute på stán.

 



I Saint Paul de Vence i Provance under samma semester. Det fanns väldigt mycket konstnärer och hantverkare där.




Och titta här är ju en bild från Marocko! Vilken tur att du skrev den där packlistan så att du inte glömde att packa din flickvän! Här äter vi frukost på vägen till Marrakesh.

  

 


GRATTIS PÅ 30-ÅRSDAGEN, JAG HOPPAS DU FÅR EN FINFIN FÖDELSEDAG!!!


              



Av Amisa - 21 maj 2020 06:30

Idag fyller sonen trettio år och hans syster har knåpat ihop följande födelsedagshälsning:



 



 

      

          



 

Av Amisa - 20 maj 2020 21:41

Dags för lite uppror mot allt som samhället, den rådande kulturen, vi själva och andra tvingar på oss?




Galt MacDermot, “Let The Sunshine In”, (Hair, 1979):


https://youtu.be/0mH23CAV7jE


#uppror

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards