Direktlänk till inlägg 29 juli 2020

Helgens hemresa

Av Amisa - 29 juli 2020 09:30

Här kommer lite bilder från lördagens hemresa från Västra Götaland och hem till Norrköping. Jag kände för lite omväxling av väg så jag hade bestämt mig för att köra en ganska lång sträcka längs den västra sidan av Vättern och sedan runda Vättern på den norra sidan. Det är en omväg, men om jag inte har bråttom tycker jag att det är roligare att åka på lite småvägar.




Här kommer jag fram till Vättern lite söder om Hjo. Och hjovisst, det är väldigt trevligt i Hjo, men så sjukt mycket folk och bilar att jag valde att inte stanna till där. Jag vill inte få Coronan tack!

 



Istället blev det en fikarast vid en camping med badplats mitt emellan Hjo och Karlsborg. Jag blev lite förvånad att det trots värme och vackert väder inte var så mycket folk på denna fina plats, men kanske dom flesta föredrar att vara på promenadavstånd från en stadskärna?

 



Nej, ingen trängsel här trots en långgrund sandstrand och värme!

 



En bit bort åt Hjo-hållet ligger det fina båthus.

 




Här har jag passerat Stora Hammarsundet vid Askersund och är nu på den östra sidan om Vättern. Här är nästan som en liten skärgård.

 



Och här är bron som jag just passerat över sundet.

 



Efter ytterligare en liten bit svängde jag av från den stora vägen och åkte istället på småvägar mot Zinkgruvan och Godegård. Här har jag kommit fram till Godegårds herrgård där bland annat Louis de Geer bott, han har också bott i Finspångs slott. Här i Godegård drev han ett järnbruk, men det fanns redan före hans tid.

 



Det här ligger i utkanten av Östergötland vid en rätt liten väg och här har jag aldrig varit tidigare trots att jag hört talas om platsen. Jag visste inte att det var så fint här, så många fina gamla byggnader!

 



Min sista rast blev vid Småängens camping vid sjön Lien, lite norr om Finspång. Trots att campingen inte ligger jättenära någon storstad så är den rätt populär bland familjer som campar.

 



Och här är väldigt trevligt! Det finns två olika sandstränder, gott om grönytor, servering, livsmedelsbutik, stuguthyrning, grillplatser.......

     



......lekplats och studsmatta för barnen, minigolf, boule, beachvolleyboll, fiske, uthyrning av kanoter och roddbåtar. Folk ser ut att trivas här och många hade grillen igång eftersom det började bli framåt kvällen.

 



På sidan av stränderna finns också en båtbrygga.

 



Och här finns det en familj som har sitt sommarnöje på en husbåt. Det ser mysigt ut en vacker dag som den här!

 

 
 
Julia

Julia

30 juli 2020 10:10

Vilka fina bilder! Vad roligt att du åkte på den sidan av Vättern. Jag har varit i Hjo, Askersund och Karlsborg många gånger och även passerat stora Hammarsundet ett antal gånger.

http://fotografokagejulia.bloggplatsen.se

Amisa

30 juli 2020 13:49

Ja, det var fint där!
Ha en fin dag!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amisa - 3 juni 2023 15:43


I mitt YouTube-flöde denna morgon dök det upp en video med zenbuddisten Thich Nhat Hanh där han pratar om hur man kan läka, inte bara det som är här och nu utan också det som hänt för länge sedan, ja kanske till och med för flera generationer sedan. ...

Av Amisa - 11 maj 2023 14:50

Nu har naturen fullkomligt exploderat och buskar, träd och växter prunkar av vackra och doftande blommor. Jag tog in några kvistar av hägg och dom luktar så underbart gott. Termometern visar idag på ca 25 grader, men så var den också ...

Av Amisa - 17 april 2023 15:08


Den här båten ser inte ut som dom båtar som vanligtvis syns här i viken, den är rätt liten och grå, varken en fiskebåt eller ett stort lastfartyg. Kanske är det Kustartelleriets båt? Från idag pågår nämligen en militärövning i länen vid Östersjökuste...

Av Amisa - 17 april 2023 14:44

När vårsolen tittar fram längtar jag ut till Kvarsebo och Bråvikens norra strand. Här doftar lite svagt av salt hav och det bästa med Kvarsebo är kanske tystnaden. Här hör man oftare ljudet av en båt än ljudet av en bil. Frid för sinnet! Det...

Av Amisa - 14 april 2023 23:58


Vill du hjälpa mig att be, skänka en kärleksfull tanke och kanske tända ett ljus för en mamma och bebisen hon bär? Mamman mår inte bra just nu och risk finns att bebisen kan komma till världen redan nu, endast 22 veckor gammal. Det är en liten po...

Presentation

Omröstning

Tror du att elpriserna kommer återgå till det "normala" snart?
 Ja, nu är det ju sommar!
 Kanske?
 Nej, inte förrän kriget är slut!
 Nej!
 Nej, det här är det nya "normala"?

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards