Senaste inläggen

Av Amisa - Onsdag 1 juli 23:01

Jag har sett ett hus jag är intresserad av, det finns bara ett litet problem….det ligger trettio mil bort. Priset verkar för bra för att vara sant, så jag undrar om det bara är ett lockpris eller om hus i det området brukar kosta så?


Förvisso framgår det av besiktningen att det finns saker som behöver åtgärdas, men det verkar inte handla om akuta saker utan sånt man kan åtgärda vartefter och jag är imponerad av att marken är så stor (ca 7500 m2). Gott om plats för grönsaksodlingar alltså om man vill odla en del mat själv. Men jag har ingen lust att resa sextio mil (ca åtta timmars bilresa + raster) för att kolla på något som troligtvis blir alltför dyrt.


Jag tänker att om budgivningen går trögt så skulle jag ju kunna höra av mig till mäklaren om en visning lite senare, för då borde dom sannolikt vara intresserade av att få in fler spekulanter i processen.


Någon som har någon bra idé om vart man kan köpa hus med lite tomt och där det inte kostar flera miljoner?

ANNONS
Av Amisa - Onsdag 1 juli 19:21

Idag hörde jag ett intressant vetenskapsprogram på radion. Det handlade om ett forskningsprojekt på högskolan i Borås, där man försöker ta fram ett tyg som skapas av svampar som matas med matavfall. Man har valt att använda sig av gammalt bröd eftersom det finns en god tillgång på det, men man skulle lika gärna kunna använda sig av någon annan typ av matavfall.


Produkten blir ett bomullsliknande material som man kan spinna trådar av och det är biokompatibelt och alltså inte farligt för kroppen. ”Svamptextilierna” tros kunna minska miljöpåverkan från textilindustrin då det inte alls går åt lika mycket vatten och kemikalier som vid bomullsproduktion eller framställning av syntetfibrer. Det skapas också svampprotein som en biprodukt och den skulle kunna användas till mat för människor eller djur. Projektledare är Akram Zamani, docent i resursåtervinning. Hon hoppas att det fyraåriga forskningsprojektet ska leda till att dom lyckas ta fram textilier och sjukvårdsmaterial som förband och kirurgtråd gjord av svamp.

 Lyssna på programmet på Vetenskapsradion forskarliv (20 min):
https://sverigesradio.se/avsnitt/1532966Se kort informationsfilm och läs mer om detta från Högskolan i Borås:
Hållbara svamptextiler ett nytt tillvägagångssätt för återanvändning av matavfall

ANNONS
Av Amisa - Tisdag 30 juni 21:41

Idag var det Niklas Adalberth, en av grundarna av Klarna som sommarpratade. Det handlade mycket om hur han tidigt i livet lärt sig att sträva efter rikedom och statusprylar för att imponera på andra, men så när han hade uppnått det kändes livet tomt och meningslöst i alla fall.


Trots att han då kunde unna sig ett jetsetliv som utåt sett var fantastiskt, så saknades det som verkligen betydde något för honom, hans käresta. Hon hade tröttnat på att han alltid jobbade och inte lade någon tid och kraft på deras relation. Efter att sedan lagt en hel del tid på att få ordning på sig själv, så har han idag gjort andra val…….Det är inte alltid det vi eftersträvar som är det vi behöver!
 

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges RadioLyssna på sommar med Niklas Adalberth:
https://sverigesradio.se/avsnitt/1518770

Av Amisa - Måndag 29 juni 23:54

Idag har jag träffat några kompisar för att planera lite praktiska saker inför vistelsen nere i Västerviks skärgård som vi snart ska iväg på. Det ska bli skönt att komma hemifrån lite och det är så fint nere i Misterhults skärgård, många vikar och öar.


Hoppas bara att vädergudarna är med oss och att det inte är algblomning där just samtidigt som vi är där!Här kommer lite bilder från kvällens promenad hem:Här följer några bilder från en ganska nyanlagd lekplats i staden. Lekbyggnaderna är små kopior av kända byggnader i Norrköping. Strykjärnet, men jag glömde ta en bild från framsidan av den.

 Värmekyrkan.

 Holmentornet vid Louis de Geer.

 Och en karusell som liknar dom som fanns när jag var ett barn.

 I parkleken har dom nu fyllt i vatten i plaskdammen. Den har varit tom förut, kanske på grund av Coronan? Men hoppberget är fortfarande tomt på luft.

 Här är fnösketorrt på marken, gräsmattorna är så torra att man kunde tro att det är augusti och inte juni. Gårdagens oväder gick nästan obemärkt förbi, åskan uteblev helt och av det väntade regnovädret blev det ett kortvarigt duggregn en stund i natt som inte märks några spår av idag. Det har inte regnat ordentligt sedan i maj.

 Där dom stora träden står tätt finns det något mer grönska på marken.

 En skulptur i Folkparken.

 Och så här ser målen för frisbeegolfen ut, det är som stora kedjekassar som man helst ska pricka på så få kast som möjligt. Man ser ofta folk som spelar frisbeegolf i parken, det är en billig och populär sport och för ca 10 år sedan hade vi en tjej från stan som blev EM-mästare i sporten.

 Jag har lagt märke till att en ände av Norra kyrkogården är dedikerad för muslimer, jag har aldrig tänkt på det förut. Det finns också en judisk kyrkogård, den visste jag om för den har nog funnits här länge.

 Jag gillar symboler och kollade upp halvmånen och den femuddade stjärnan som finns på gravstenarna och lärde mig att dom fem uddarna på stjärnan symboliserar dom fem grundpelarna inom islam: Trosbekännelsen, bönen, fastan, allmosan och vallfärden.
Det känns inte alltför obekant för mig som kristen, bara det att vallfärden/pilgrimsresan inte går till Mecka utan till Jerusalem, Rom, Santiago de Compostela och andra kristna vallfartsorter.

 


Sov gott allesammans!

Av Amisa - Söndag 28 juni 21:32

Jag känner mig som en överkokt kräfta, åskan och regnet som utlovats komma i eftermiddag har ännu inte dykt upp. Idag har det "bara" varit 29 grader och trots att alla fönster står på vid gavel så är det kvalmigt och syrefritt i luften. Jag hoppas det blir en urladdning inatt!Ja, snart övergår jag till att bli helt röd när jag blir färdigkokt.....

 Av Amisa - Söndag 28 juni 21:16

Mattias Löw och hustrun Reshma åkte till Indien för att hon skulle besöka hemlandet för första gången på 15 år och han skulle göra en dokumentär. Tyvärr kom Coronan emellan och dom tvingades att leva i karantän. Inget blev som planerat men istället bestämde dom sig för att göra ett fotoessäprojekt om Indiens lock-down under Coronan.


Det resulterade i en fotoutställning som ännu inte kunnat visas på grund av pandemin, men nu visas en del bilder digitalt av Fotografisk center i Köpenhamn. Se några av bilderna från utställningen ”98 Days – Frozen in fear” digitalt:
on-the-go.netHör Mattias berättelse på Svt:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/dokumenterade-pandemin-i-indien-fick-springa-fran-polisen

Av Amisa - Söndag 28 juni 21:14

Christian i Stockholm vill göra det han kan för att stötta utarbetade vårdanställda. Därför erbjuder han dom nu en  båttur runt i vattnen i centrala Stockholm. 


Se mer på Svt:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/christian-bjuder-utsliten-vardpersonal-pa-avkopplande-battur

Av Amisa - Fredag 26 juni 22:23

"I det västerländska Bråttomlandet avverkas relationer på löpande band. Där är du lätt utbytbar. Det är känslomässig autobahn - inte en kurva (ha!) så långt ögat kan se. I höghastighetstempo krockar relationerna. Ofta på körning bakifrån.

- Jag såg inte signalerna.....uppfattade inte dina bromsljus.....
- Nähä.....

Wiplash-skadad i själen."


Citat från boken "Den långsamma kärleken" av Helene F Sturefelt

Presentation

Omröstning

Vill du att andra ska läsa din blogg?
 Nej!
 Ja, mina närmsta vänner/familj!
 Ja, men bara dom som delar mina åsikter!
 Ja, alla är välkomna!
 Kanske?

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min inre vägvisare med Blogkeen
Följ Min inre vägvisare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se