Senaste inläggen

Av Amisa - Fredag 7 aug 11:18

Det omtyckta konstnärskollektivet AnonyMouse från Malmö har inte bara gjort musistallationer där, utan har också dykt upp i flera andra städer i Sverige och Europa.


Här är det dom skapat i Borås.Givetvis måste det finnas en tygaffär när man är i Borås!

 En affär med antikviteter och konst.

 Och den gamla sortens bensinstation, den här heter "Dunken".

 Och varhelst mössen dyker upp så lämnar dom sitt signum.

 
AnonyMouse egen Instagramsida:

instagram.com/anonymouse_mmxWikipedia om AnonyMouse:

https://sv.wikipedia.org/wiki/AnonymouseVideor:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/mossen-sparrar-av-och-lagger-ut-ledtradar

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/musapotek-i-miniatyr-vacker-gladje-i-lund

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/mossen-ar-tillbaka-med-tassbutik-och-restaurang

https://www.svtplay.se/klipp/24982622/anonymouse-har-slagit-till-igen-med-mushus-i-malmo

https://www.expressen.se/kvallsposten/de-ligger-bakom-musrestaurangen/

https://www.expressen.se/kvallsposten/anonyma-mossens-nya-satsning-anrikt-apotek/

https://www.dn.se/nyheter/sverige/tivoli-for-gnagare-har-oppnat-i-malmo/#anonymouse

ANNONS
Av Amisa - Torsdag 6 aug 22:39

Jag blev så förtjust i dom finurliga konstinstallationerna AnonyMouse gjort för stadens möss så här kommer fler bilder. Jag har hittat väldigt många, så dom kommer i flera olika inlägg.


Här miljöer dom byggt upp i Malmö.
Nötaffären "Noix de vie" och en italiensk bistro som givertvis serverar många osträtter.
     Nöjesparken "Tjoffsans tivoli".

 

      Här finns en indisk restaurant och en andratassbutik som heter "Emmus".

       

Ett härbärge "Tass i tass", en dansskola och en barberare "Hair and furever"

 Detektivbyrån.

 Här finns ledtrådar till vem som stulit borgmästarens ost från Fort Nux och hela Malmös befolkning uppmanades att hjälpa till att fånga tjuvarna.

 Och här är Fort Nux där stölden skedde.

 Och plötsligt en dag fanns det en polisavspärrning utanför en av restauranterna. Vad hade hänt här måntro?

 Teatro Reggiano.

 
AnonyMouse egen Instagramsida:

instagram.com/anonymouse_mmxWikipedia om AnonyMouse:

https://sv.wikipedia.org/wiki/AnonymouseVideor:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/mossen-sparrar-av-och-lagger-ut-ledtradar

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/musapotek-i-miniatyr-vacker-gladje-i-lund

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/mossen-ar-tillbaka-med-tassbutik-och-restaurang

https://www.svtplay.se/klipp/24982622/anonymouse-har-slagit-till-igen-med-mushus-i-malmo

https://www.expressen.se/kvallsposten/de-ligger-bakom-musrestaurangen/

https://www.expressen.se/kvallsposten/anonyma-mossens-nya-satsning-anrikt-apotek/

https://www.dn.se/nyheter/sverige/tivoli-for-gnagare-har-oppnat-i-malmo/#anonymouse

ANNONS
Av Amisa - Onsdag 5 aug 19:52

Djupandningsövningar hjälper kroppen att skapa avspänning och har bland annat visat sig vara verksamt mot ångest, stress och sömnlöshet. Själv brukar jag inleda mina meditationer med att djupandas ett par gånger och därefter går det väldigt snabbt att slappna av och sjunka in i en vilsam dvala under meditationen. Här nedan följer en video som lär ut själva tekniken.


The Holistic Psychologist, ”Beginner's Guide to Breathwork”; (https://youtu.be/NEW0TRQorLM):
Jag gillar verkligen den här YT-kanalen! Hon förklarar väldigt mycket bra saker på ett enkelt sätt för den som har behov och motivation nog för att läka sin själ!Se fler videor på The Holistic Psychologist YouTube-kanal:
https://www.youtube.com/c/TheHolisticPsychologist

Av Amisa - Onsdag 5 aug 16:11

I Skåne finns ett konstnärskollektiv som heter AnonyMouse. Dom har bland annat gjort sig kända för att ha skapat små miniinstallationer utomhus på gatorna i Malmö, där finns till exempel en restaurant och ett tivoli för möss.


I sommar har dom meddelat att dom hemestrar i Lund och då har det också börjat dyka upp små miljöer för möss också där. Först blev det ett apotek och nu senast en liten skivbutik som heter Ricotta records. Nu strömmar människor dit för att titta på skivbutiken och dess detaljrikedom.
     Och här en liten anslagstavla för musikälskande möss. Så himla påhittigt!

 Se videon på Svt:
Anonymouse öppnar skivbutik i Lund
Det här är så fint och charmigt gjort och jag skulle gärna vilja se också dom andra konstinstallationerna dom gjort!

 

 

#skivbutikformoss #anonymouse

Av Amisa - Onsdag 5 aug 13:34

Ja det är något jag frågat mig vad det gäller fallet med Esmeralda, den lilla flickan som dödades av sina föräldrar i vintras. Om du inte känner till bakgrunden, så finns den nedan. Hur kunde kammarrätten tilldela föräldrarna vårdnaden? Hur kan det ligga i ett barns intresse att flytta till några personer som hon aldrig levt tillsammans med, förutom i några dagar i början av sitt liv? Personer som dessutom till och från har missbruksproblem, psykiska problem, som är utåtagerande och har problem med sin självbehärskning. Hur skrämmande måste det inte vara för en treåring att flytta från familjen hon alltid levt tillsammans med och där hon hade fosterföräldrar och plastsyskon som älskade henne till några personer hon knappt kände, som var dysfunktionella och som inte reagerade på ett normalt sätt när ett barn uttrycker sina känslor och behov?


Vad hände med barnperspektivet och barnkonventionen som Sverige skrivit under? Ska den inte vara överordnad i alla beslut som tas gällande barn? Jag inbillade mig i min enfald att man också funderar på vad som kan vara bäst för barnet. Här handlade det ju bara om föräldrarnas rätt till barnet, inte barnets rätt att få ha ett så bra liv som möjligt.En forskare har nu granskat fallet och kommit fram till att kammarrätten gjort rätt enligt vad som står i lagen och om vi inte vill att detta ska hända fler barn så måste lagen ändras. Han anser att man behöver se över reglerna för vad som ska krävas av föräldrarna för att dom ska kunna återfå vårdnaden över sina omhändertagna barn.
Se Svt-inslaget med forskaren:

Forskaren – Tydligt att systemet har sprickor

Bakgrunden:

Esmeralda fick komma till en fosterfamilj redan när hon var bara några dagar gammal, för hennes föräldrar var missbrukare och led också av psykiska besvär. När Esmeralda var två år ville föräldrarna ha tillbaka vårdnaden av flickan, men det var något som socialnämnden i kommunen emotsatte sig. Fallet togs upp i domstolen och först fick föräldrarna avslag på sin begäran, men fallet överklagades och i Kammarrätten beslöts sedan att Esmeralda skulle flytta till sina biologiska föräldrar eftersom dom ansågs ha ordnat upp sina liv. Flytten innebar också en flytt till en ny stad och byte av förskola, också det en stor förändring i ett litet barns liv.


Esmeralda bodde med sina föräldrar under ett knappt år innan hon avled. Under den tiden hände det att dom uteblev från BVC-besök och besök hos den psykiatriska öppenvården och att dom inte dök upp på möten med socialnämnden. Här kan man ju undra varför inte socialnämnden agerade mer på det?


I julas fick socialnämnden in en orosanmälan, men efter att ha besökt familjen ansåg dom att allt var bra med flickan. En månad senare dog hon av svåra fysiska skador och av narkotikaklassade tabletter som föräldrarna stoppat i henne.

Av Amisa - Onsdag 5 aug 13:23

Idag vaknade jag med tungt huvud. Jag brukar sällan ha huvudvärk men nu sitter det som ett järnband i halva pannan och så ont i ögonhålan på samma sida. Jag har varit lite snorig i några dagar och det verkar ha satt sig i bihålorna på ena sidan av huvudet. Jag ska testa med att massera bihålorna, en metod jag hittade i vintras. Jag hoppas det kommer att hjälpa för jag vill må bra när finvädret rullar in imorgon eftermiddag!


Jag hade tänkt ägna mig åt lite trädgårdsarbete, men får se hur det blir med det nu när jag inte mår så bra.

Av Amisa - Tisdag 4 aug 21:48

När jag har varit ute i naturreservaten har jag sett en hel del träd som inte mår bra utan som verkar vara döda. Jag antar att det är granbarkborrarna som ställer till det.


Jag tror det är kommunens mark och kan inte förstå att man inte tar bort dom sjuka träden och sätter upp fällor för granbarkborrarna innan detta otyg sprider sig ännu mer. Så gör ju andra skogsägare, varför kan inte kommunen också göra det som behövs? Undrar om man kan anmäla förekomsten till kommunen, ifall dom inte är medvetna om vart på deras (vår) mark det finns?Det är bitvis gott om torra, döda träd.

 Så småningom trillar hela barken bort.

 

Av Amisa - Tisdag 4 aug 21:32

Idag har jag varit och rekat två sjöar som jag nog kommer paddla i, en stor sjö och så en liten som har en väldigt trevlig badplats.Här är den stora, flikiga sjön, här kan man paddla i många timmar. Jag hade problem att hitta till badet för vägen var dåligt skyltat och går genom ett villasamhälle och jag åkte fel på två ställen innan jag kom fram. Jag hittade en bra iläggsplats lite på sidan om själva badplatsen.

   Och här är den lilla sjön som nog passar bäst om man har med sig sällskap och ska turas om att paddla, då är det ju bra om man inte är borta i flera timmar.  Det är en trevlig plats att bada på för här finns en naturlig strand på en sida och resten av den östra änden av sjön består av flata klippor där man kan bada och sola. Solen ligger på ända tills den går ner och när jag åkte därifrån var det fortfarande en hel del människor kvar som höll på att grilla och ha det mysigt.

     

Presentation

Omröstning

Vill du att andra ska läsa din blogg?
 Nej!
 Ja, mina närmsta vänner/familj!
 Ja, men bara dom som delar mina åsikter!
 Ja, alla är välkomna!
 Kanske?

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min inre vägvisare med Blogkeen
Följ Min inre vägvisare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se