Senaste inläggen

Av Amisa - Tisdag 4 aug 10:35

Den här kvinnan som gör pole dance blir jag så sjukt imponerad av! Det ser nästan ut som om hon svävar fram i luften, knappt utan att ens vidröra stången och samtidigt förstår jag ju att det här måste vara väldigt ansträngande att utföra dessa fantastiska rörelser.     Jag blir imponerad när jag ser någon göra något som dom verkligen brinner för och här är den här kvinnan verkligen i sitt esse, med fullständigt flow i sin kropp.Se denna otroligt smidiga leopardkvinna utföra sina konster på stången!
'Lady Grinning Soul', by David Bowie - spinning pole dance choreography; (https://youtu.be/dsUQl2Y-rD0):

ANNONS
Av Amisa - Måndag 3 aug 22:50

För några veckor sedan diskuterade jag med en person om mina favoritglasspinnar. Då sa jag att det är synd att Triumfglass så sällan säljs i kiosker nu för tiden, för jag saknar verkligen Ananas Split.

I stan där jag bor säljs det bara GB-glass överallt för Unilever dominerar matmarknaden totalt. Till och med när man reser till ett annat land så ser man att dom säljer exakt samma glassar och det är rätt trist tycker jag.

Men den här veckan så säljer Ica Triumfglass i familjeförpackning, bland dom Ananas Split och ytterligare några andra sorter. Jag slog genast till på ett paket av dessa ljuvliga glassar med vanilj överdraget med ananasis och choklad på toppen. Fräscha och goda!


Namnam, sommaren är räddad!

ANNONS
Av Amisa - Måndag 3 aug 14:37

Megabränder har blivit vanligare i världen i och med den globala uppvärmningen. Senast har vi sett dom i Australien, Sibirien, Portugal och nu i Kalifornien. De skapar sina egna vädersystem och har därför sin egen dynamik, det är därför dom är så oerhört svårsläckta. Nedan följer ett kort inslag som förklarar hur dom fungerar.
 Att studera bränder är viktigt ur klimatsynpunkt eftersom de har en betydande påverkan på världens samlade utsläpp av växthusgaser, främst koldioxid och bränderna studeras bland annat utifrån rymden. År 2019 var det ännu fler skogsbränder än 2018, även om vi svenskar tänker på 2018 som skogsbrändernas ”stora år”, eftersom det var då Sverige drabbades så hårt.
Se inslaget från Vetenskapens värld på Svt:
Se hur svårstoppade megabrander kan bilda egna vädersystemOch här ett blogginlägg från Rymdstyrelsen från hösten 2019:

Rekordmånga bränder världen överMeteorologen om dom många bränderna i Kalifornien:

Därför blir bränderna i Kalifornien allt värreAv Amisa - Söndag 2 aug 19:44

Efter dom senaste dagarnas diskussioner om vad sniglarna egentligen håller på med där dom ligger tätt ihoprullade, så tänker jag att vi kanske har något att lära oss av dom?


Det verkar ju väldigt innerligt och vackert till skillnad mot det som många människor ägnar sig åt (som ibland bara är in och ut på snabbast möjliga tid tillsammans med någon dom knappt känner).
SNIGLARS PARNING; (https://youtu.be/BBwmvopw79k):

Av Amisa - Söndag 2 aug 13:32

Den här videon är så rolig, bebisen kommunicerar som om han vore en vuxen med ord, miner och gester.Här är det verkligen tvåvägskommunikation! 
Viral video of baby talking to his dad will melt your heart; (https://youtu.be/CejhQC9hUO8):

Av Amisa - Söndag 2 aug 13:00

Igår var jag ute i en av Kolmårdssjöarna och paddlade. Det var fantastiskt bra paddlingsväder och så härligt att nästan ljudlöst glida runt mitt i härligheten. Här kommer lite bilder.För att komma till den här sjön måste man gå en bit från parkeringen. Runt omkring är det en riktig John Bauer-skog med stora stenbumlingar.

 


 
Jag tänkte att den här platsen var okej som iläggsplats, lite dyigt på botten men tänkte att jag överlever det. Sedan tänkte jag ta ett bad innan jag skulle paddla, för det var riktigt varmt. Då upptäckte jag att det här var inte någon vidare plats att lägga i båten på för dybotten var fullständigt bottenlös så jag slutade inte sjunka. När jag sjunkit ner till vaderna och kände att jag fortsatte sjunka blev jag förskräckt och tog snabbt några steg tillbaka upp på land igen, men av foppa-tofflorna jag hade på mig, blev det bara en kvar. Den andra försvann ner i sjöns djup och jag var lycklig att inte jag också försvann med den.

 Till slut kom jag i alla fall iväg ut på sjön och såg den här fina klippan. Jag blir så fascinerad av speglingen som blir vid klippor då vattnet är spegelblankt. Man ser nästan inte var klippan slutar och spegelbilden tar vid.

   Sedan paddlade jag förbi en hel del hus, många jättefina, men det var fullt med folk där så jag ville inte fota på så nära håll att folk kände sig beskådade.

 Här har jag hittat en bra rastplats där man både kan gå i land och bada utan att bli uppslukad av underjorden. Här var det istället en klippa och sand där man kan ta sig upp.

 Och så här glad ser jag ut efter ett svalkande dopp i värmen.

 Utsikten från rastplatsen. Jag mötte väldigt många som var ute och paddlade, typ tjugo kanoter, och så här framåt kvällskvisten var det många som slagit upp tält och gjorde läger för natten. Jag tänker att annat var det när jag brukade paddla i min ungdom, jag kan inte påminna mig om att vi någonsin mötte andra  som var ute i kanot. Tiderna har förändrats och det är kul att folk hittar ut i skogen nu!

   Helt plötsligt kommer en flytbrygga med motor och kör förbi. Jag såg dom tidigare i en liten vik längre upp i sjön, dom är ute och fiskar.

 När jag kommer tillbaka där jag började min resa, lägger jag till längre ut på en udde. Där är lyckligtvis sandbotten längst in vid land och ingen dy, men nu blir det lite längre väg att bära båten tillbaka till bilen.

 Trots att klockan nu var ca 20:30 så var det fortfarande ljummet i luften, vindstilla och inte en enda mygga. Hade jag haft en sovsäck, liggunderlag och lite mer mat med mig så hade jag gärna sovit över där till imorgon. Det var så härligt att jag hade klarat mig under bar himmel.

   Här är en liten videosnutt jag spelade in på rastplatsen precis efter att flytbryggan körde förbi (därav vågskvalpet).

Nu återstår bara den stora frågan. Ska jag paddla imorgon igen? Även imorgon ska det bli varmt och inte så mycket blåst, men däremot mulet. Jag gissar att inom dom närmsta veckorna så är nog sommarvärmen över för den här sommaren, så jag borde kanske passa på, för det är så underbart härligt att paddla och jag mår bra i hela själen av det!
 

Av Amisa - Lördag 1 aug 23:45

Idag höll kronprinsessan ett tal med anledning av Pride-festivalen. Jag tyckte det var fint och bland annat sa hon ” Du har rätt att vara den du är!”.
Jag tänker att det borde gälla alla, inte bara dom som har annan sexuell läggning. Vi är alla speciella och unika, var och en på sitt sätt och vi behöver ha en större tolerans mot varandra och se att våra olikheter gör att vi tillsammans blir mer kompletta, för alla är bra på något och vi är alla bra på olika sätt!

        
Se delar av talet på Svt:

Kronprinsessan - Vi får inte bli tysta


Av Amisa - Lördag 1 aug 23:44

Vilket stadium av ego du är i, har att göra med din medvetenhet om dina egna tankar.

 

 

 
Vårt psykiska välbefinnande blir bättre då vi är medvetna om våra tankar för det ger oss möjlighet att förändra tankemönster som är destruktiva för oss. Då vi blir mer medvetna får vi lättare att förstå oss själva och våra behov, vi blir också bättre på att förmedla det till andra. Resultatet av detta blir sedan att vi känner större nöjdhet med vårt liv och känner mer harmoni än tidigare.


Några bra sätt att bli mer medvetna om våra tankar och komma i kontakt med våra kroppsförnimmelser är t ex genom meditation eller mindfulness. Många kommer också i mer kontakt med sitt inre då dom vistas i naturen.

 I den här videon förklaras dom olika stadierna av ego.


The Holistic Psychologist, ”What stage of ego are you in?”; (https://youtu.be/XtJJT54RstI):

Presentation

Omröstning

Vill du att andra ska läsa din blogg?
 Nej!
 Ja, mina närmsta vänner/familj!
 Ja, men bara dom som delar mina åsikter!
 Ja, alla är välkomna!
 Kanske?

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min inre vägvisare med Blogkeen
Följ Min inre vägvisare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se