Senaste inläggen

Av Amisa - Lördag 1 aug 12:13

Idag fick jag också en videosnutt på den glupska ormen. Det är lite roligt också att höra barnens funderingar om ormen. Barnen är i åldern 7 till 11 år.
Glupska Kaa mosar i sig en enormt stor padda.


 

ANNONS
Av Amisa - Lördag 1 aug 11:34

Så här i fullmånetider är det en del som har svårt att somna. Här kommer ett tips från hypnotisören Fredrik Praesto om hur man kan använda självhypnos som en metod om man har svårt att somna, eller svårt att somna om då man råkar vakna på natten.
Fredrik Praesto, ”Hypnotisören lär dig somna snabbt”; (https://youtu.be/Ilyy04kSrIA):

ANNONS
Av Amisa - Fredag 31 juli 23:04

10 sätt att se skillnad på snok och huggorm


De vanligaste ormarna som blandas ihop är just snok och huggorm - därför visar vi skillnaden på dessa ormar. Följande kan hjälpa dig ta reda på vilken orm du har i trädgården:  1. Flykt: snoken flyr direkt medan huggormen kan stanna kvar och låta dig komma inom bara några meter tills den ger sig av.
  2. Beteende: huggormen skyddar sig genom att anta en avskräckande ställning och ligga kvar medan snoken försöker fly eller annars utsöndrar ett illaluktande sekret eller lägger sig på rygg och spelar död.
  3. Rörelsemönster: huggormen är betydligt långsammare än snoken och rör sig inte med samma elegans.
  4. Huvud: snoken har ett mindre och rundare huvud än huggormen som har ett mer trekantigt och betydligt större huvud.
  5. Fjäll: snoken har stora fjäll på huvudet medan huggormen har små, dessutom har snokens huvud är glansigt medan huggormens är matt.
  6. Kropp: huggormen har en tjock kropp och avsmalnande svans medan snoken har en jämn tjocklek hela vägen över svansen.
  7. Markering: snokar har en markering (ofta gulvit) precis bakom huvudet, vilket huggormen saknar.
  8. Mönster: huggormen har ett karaktäristiskt mörkare zickzackmönster längs med kroppen, medan snoken har mönstring som är mer rundad eller inget mönster alls.
  9. Färg: varierar om det är en ljusare orm, dock kan både snok och huggorm vara närmast helt svarta.
  10. Pupiller: snokar har runda pupiller medan huggormar har vertikala pupiller likt en katts, med en brunröd kant runt pupillen. 

Av Amisa - Fredag 31 juli 22:52

Idag är det en väldigt vacker måne över vår himmel och skogsbacken på landet kommer bli silverbeströdd. Eller är det kanske guldbeströdd den blir, för ikväll är månen ovanligt gul som den inte brukar vara förrän i augusti? Månen kommer vara full på måndag och inträffar denna gång i Vattumannens tecken.

Av Amisa - Fredag 31 juli 22:34

Kom just hem från landet, där också min son och hans flickvän var. Dom hade spännande bilder att visa mig från ett finbesök tidigare i veckan. Det var en rejält stor orm (dom har googlat och tror det är en snok) och när dom fick syn på den var den i full färd med att sluka en gigantisk padda.


Vi brukar ha ormar på landet ibland, ibland huggormar, men mer ofta kopparormar (eller kopparödlor som det egentligen är), men veckans besökare var ca 1,5 meter lång och rejält tjock och så stora ormar brukar vi inte ha. Grodor brukar vi också ha i trädgården, men dom brukar vara pyttesmå och inte så här gigantiska. Det är svårt att fatta hur ormen ens lyckades få den stora paddan in genom sin lilla mun!   Det tog ca en timme för ormen att svälja paddan och sedan hade han en stor bula mitt på kroppen där paddan låg. Sonens flickvän hade varit på Kolmårdens Tropikarium för inte så länge sedan, men konstaterade att det den här upplevelsen nog var både häftigare och dessutom alldeles gratis.

Av Amisa - Fredag 31 juli 15:00

Här följer några av dom vanligaste lögnerna om oss själva, som vi ständigt upprepar i våra tankar.

 

Men det är bara vad vi tänker om oss själva och inte vilka vi egentligen är. Istället kan vi välja att ha snällare tankar om oss själva.
Vi är så mycket mer än vad den där lilla rösten, som sitter på vår axel varje dag, säger oss!

      
The Holistic Psychologist, ”Ego Work: The Ego's Favorite Stories”; (https://youtu.be/U3VFzlykm3s):

Av Amisa - Fredag 31 juli 13:31

För bara några dagar sedan hittade jag den här YT-kanalen som jag tycker förklarar saker runt personlig utveckling ett väldigt bra och enkelt sätt.


I den här videon pratar hon både om vad egot är, hur det har uppkommit, vilken funktion det har fyllt tidigare och om hur man kan arbeta med att förändra sitt tänkande och sina upplevelser om man nu upptäckt att det inte längre gagnar en att lyssna på vad egot säger.För att må bra behöver vi följa vår egen inre vilja och inte det vi lärt oss att vara för att vara andra till lags, annars får vi en inre konflikt som ger upphov till oro och ångest och ett dåligt psykiskt mående.

The Holistic Psychologist, ”How To Do Ego Work”; (https://youtu.be/OSz-BKKTbBE):

Av Amisa - Torsdag 30 juli 20:54

Här kommer en kul film om ett intressant ämne, nämligen hur en dysfunktionell relation kan fungera mellan en person som har otryggt-undvikande anknytningsmönster och en som har otryggt-ambivalent anknytningsmönster. Det är mycket vanligt att personer från dessa grupper dras till varandra för att ha nära relationer och det funkar sällan särskilt bra. I den här filmen poängterar man just att man kanske inte bara ska fundera över hur partnern fungerar, utan också hur man själv fungerar (eller inte fungerar så bra).


Men lugn bara! Skulle du känna igen dig i det här så är det inte kört för det. Anknytningsmönster är bara ett inlärt beteende och om du inte känner att det fungerar så bra, så kan du träna in ett nytt och mer funktionellt beteende antingen på egen hand eller med hjälp av en psykolog eller en terapeut.
How to Cope With an Avoidant Partner; (https://youtu.be/z2zkUSC-Zm4):

Presentation

Omröstning

Vill du att andra ska läsa din blogg?
 Nej!
 Ja, mina närmsta vänner/familj!
 Ja, men bara dom som delar mina åsikter!
 Ja, alla är välkomna!
 Kanske?

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min inre vägvisare med Blogkeen
Följ Min inre vägvisare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se