Senaste inläggen

Av Amisa - Tisdag 21 juli 12:28

Jag hittade en väldigt bra animering om det här med dålig självkänsla. När vi låter kritikern i oss ta alltför stor plats och ständigt tala om för oss att vi inte duger som vi är.


Om vi sätter strålkastaren på kritikern kommer vi upptäcka att den är alltför kritisk för att det ska vara bra för oss och den tål inte att granskas, för då upptäcker vi att det den säger oftast inte är sant. Istället behöver vi låta den uppmuntrande sidan hos oss få mer plats och få berätta för oss själva om alla dom goda sidorna som vi har. Alfred & Shadow - A Short Story about Self-Criticism; (https://youtu.be/VP7R_WIm6-M):

ANNONS
Av Amisa - Måndag 20 juli 20:18

Jag tänker att vi diskuterar alldeles för lite och vi är ofta dåliga på att dela med oss om hur vi tänker om olika saker, vilka problem och eventuella lösningar vi ser på olika frågor. Väldigt ofta gräver vi istället ner oss i skyttegravar och fokuserar på det som skiljer oss åt och delar in oss i VI och DOM, istället för att lyssna på varandra.


Vi står inför många allvarliga samhällsfrågor och för att kunna lösa dom på ett bra sätt behöver vi dela erfarenheter, både om vilka problem som behöver lösas och idéer om hur man kan lösa dom. Jag blir glad när jag ser att såna diskussioner uppstår och när vi kan mötas på ett respektfullt och nyfiket sätt för att ta reda på var vi står i olika frågor!Problem löser vi bäst tillsammans!

ANNONS
Av Amisa - Måndag 20 juli 19:54

Jag såg ett inslag från den brittiska parlamentet men min uppmärksamhet var inte alls på nyheten som berättades, utan istället på tingesten som låg på bordet framför den som talade. Jag har aldrig lagt märke till att det funnits någon sådan sak förut när jag sett bilder från parlamentet. Det ser ut som någon typ av regalie.


Vad är det och när och hur används det? Någon som är allmänbildad och vet?

Jag vill inte dö nyfiken…….
Vad är det som ligger till höger snett framför talaren?

 

Av Amisa - Måndag 20 juli 16:46

Vad är meningen med livet? Det är frågan i en programserie där en hel del kända kulturpersonligheter samtalar om kärlek och tro, konsten och döden och allt annat som hör till livet. Oftast reser dom iväg till någon plats som spelat stor roll för  intervjupersonen och i slutet av varje avsnitt får personen och någon slumpvis utvald lokalbo berätta vad dom tror att meningen med livet är.


Jag tycker serien är intressant för man får ta del av olika personers livserfarenheter och hur det format dom som människa. När jag får höra om andra människors erfarenheter så känner jag att min förståelse för andra vidgas och jag kan lära mig att se saker också från andra människors perspektiv.


 

 

Anna Lindman är här i Aten och diskuterar frågan med författaren Theodor Kallifatides.

 

 


Se programmet på SvtPlay:
Meningen med livet
Själv tror jag att meningen med livet är att lära mig att förstå mig själv och andra, att respektera mig själv och andra och kräva respekt tillbaka, att älska och att älskas, samt att kunna be om förlåtelse och förlåta andra. Jag tror också att det är viktigt att ärligt kunna uttrycka vad man tänker och känner, för hur ska andra annars kunna förstå det? Dom flesta av oss är ju inte tankeläsare och missförstånd uppstår så lätt.

 

Kan man dom sakerna så är man nog en ganska väl fungerande person och jag jobbar på att försöka lära mig allt detta, eftersom jag tror det är viktig kunskap för att kunna ha ett bra liv!


Av Amisa - Söndag 19 juli 22:43

I G20-länderna har tillverkare av fossila bränslen och branscher med höga utsläpp hittills fått 70% mer stödpengar under Coronan än vad som gått till förnybar energi enligt en internationell studie. Det är framför allt i USA och Kanada som det satsats mycket pengar på fossila bränslen, medan länder som Kina, Tyskland, Japan och Storbritannien istället har satsat mycket pengar på investeringar i grön energi. I Indien har man spenderat pengar på båda delarna.


Återigen satsas alltså stora pengar i långsiktiga infrastrukturprojekt som gör att vi för lång tid framåt bygger fast oss i teknik och infrastruktur för fossila bränslen istället för att ställa om till en hållbar energi, som vi behöver göra. Se mer om detta på Svt:
Ny studie-Corona gynnar branscher med höga utsläpp och fossila bränslen


Av Amisa - Söndag 19 juli 12:16

Tre artister höll på att träna inför sommarens underhållning, när dom insåg att det kommit en pandemi i vägen och att sommaren nog skulle bli väldigt annorlunda än vanligt. Istället bestämde dom sig för att spela in sånger liknande dom som gjordes under beredskapstiden för att peppa människor under pandemin. Bland annat har dom gjort en låt ”Min sköterska” för att hylla all vårdpersonal som kämpar på jobbet varje dag under denna prövande tid. 


Lyssna på Viruspojkarna på Svt:
Viruspojkarna sjunger om livet under pandemin 

Jag gillade särskilt deras påsklåt, om att det inte var hälsosamt att fira påsk i fjällen!


Av Amisa - Lördag 18 juli 23:45

Idag har det varit full fräs hela dagen. Det började med pilgrimsvandring som min kompis och hennes syster ordnat på deras föräldrars gård. Vi var ett gäng på ca 10 personer som skulle vandra och reflektera över olika frågor. Sedan skulle en del sova över i tält och fortsätta att vandra också imorgon.Matpaus på en äng tillsammans med pilgrimsgänget.

   Dottern och jag hade bestämt att vi skulle försöka hinna med lite paddling efteråt, så vi åkte vidare till en sjö några mil därifrån. Vinden hade mojnat och sjön låg nästan spegelblank framför oss. Det såg jättehäftigt ut när man gled fram bredvid klipporna, det var svårt att se var klippan tog slut och spegelbilden tog vid. Tyvärr fick jag inga bilder av det eftersom jag hade glömt var jag lagt det vattentäta mobilfodralet och därför lämnade mobilen på land.Dotter testar kanoten och paddlar sig runt sjön som var lagom stor för en kvällstur.

 Dom häftiga klipporna fotat från land.

     Och så några bilder från gårdagens paddling då jag hade mobilen med mig.

 

 


Av Amisa - Fredag 17 juli 21:16

 

Presentation

Omröstning

Vill du att andra ska läsa din blogg?
 Nej!
 Ja, mina närmsta vänner/familj!
 Ja, men bara dom som delar mina åsikter!
 Ja, alla är välkomna!
 Kanske?

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min inre vägvisare med Blogkeen
Följ Min inre vägvisare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se