Senaste inläggen

Av Amisa - Fredag 17 juli 21:10

Nu har den 100-åriga brittiska majoren Tom adlats för sin insats med att promenera 100 varv runt sitt hus för att samla in pengar motsvarande 374 miljoner kronor, som ska användas i kampen mot Corona-pandemin.


Det var väl förtjänat av den gamle mannen!

 

 

 


Jag tycker det är så fint med människor som försöker bidra på det sätt dom förmår, istället för att bara klaga över situationen. Vi står inför ett problem som dom flesta av oss inte upplevt tidigare (med undantag för dom verkligt gamla som också upplevt spanska sjukan i början 1900-talet) och ingen, inte ens experterna, kan fullt ut veta vad som är klokast att göra. Stora problem kräver att vi alla försöker hjälpas åt så gott vi kan, för att rida ut den jobbiga situationen tillsammans!

ANNONS
Av Amisa - Fredag 17 juli 16:01

Efter att ha velat i flera år, bestämde jag mig till slut för att köpa en uppblåsbar kanot. Jag har funderat fram och tillbaka om jag verkligen kommer att använda den eller om det bara skulle bli ytterligare en grej som fyller mitt förråd. Jag hoppas att den kommer att bidra till min livskvalitet. Kanoten är en enmanskanot och tanken är att jag lätt ska kunna transportera mig till olika mindre skogssjöar och kanske åar och att jag enkelt kan göra det när lusten faller på.
Idag var det äntligen dags för jungfrufärden.

Så här ser den ut när den blivit uppblåst.

Mobilen var nerpackad i ett vattentätt fodral och det var lite svårt att se vad jag fotade.

Och Madame paddlande. Jag paddlade mycket som tonåring, men det var ju ett tag sedan.
:)

Det gick ganska bra och det var kul och båten gick ganska lätt att manövrera för det blåste bara lite lätt. Nu hoppas jag att denna sommar fortsätter att bjuda på fler dagar med bra paddlingsväder!!!

ANNONS
Av Amisa - Fredag 17 juli 09:36

Katter är härliga djur, dom ber aldrig om ursäkt för sin existens utan gillar att ta plats på ett väldigt naturligt sätt. Jag är lite dålig på det och har nog något att lära mig av dom?


Häromdagen stal katten Rojo uppmärksamheten när hans husse, en brittisk parlamentsledamot, satt i ett politiskt möte med sina kollegor. Rojo spatserade lite chict framför husses dator med sin yviga svans som en antenn mitt ivägen för bilden och han hade inga som helst planer på att flytta på sig utan fick fösas bort av husse. Att få skratta ibland är nog också viktigt och sällskapet fick sig nog ett välbehövligt skratt?

Av Amisa - Torsdag 16 juli 22:47

I dagens Sommar fick vi höra Miss Li berätta om när hennes sjukdom, kronisk ledinflammation, ödelade hennes liv just när hon var på väg att slå igenom internationellt.


Men hon berättade också något viktigare: Om hur hon sedan nästan blivit fri från sjukdomen genom att ändra sina kostvanor. Hon provade att äta mer vegetarisk mat och märkte att hon mådde mycket bättre av det. Då beslutade hon sig för att även sluta med mejerivaror och helt övergå till vegankost. Efter ca två år kunde hon helt sluta med alla mediciner och sprutor hon tidigare varit beroende av. 

Foto: Mattias AhlmKronisk ledinflammation är en autoimmun sjukdom och när man drabbas av det, tror kroppens immunförsvar att kroppens egna celler är inkräktare som ska attackeras. Vanliga orsaker till autoimmuna sjukdomar är långvariga infektioner, långvarig stress, inflammationsdrivande kost, kemikalier och vissa läkemedel.
Lyssna på Miss Li när hon sommarpratar:
https://sverigesradio.se/avsnitt/1518786

Av Amisa - Torsdag 16 juli 22:05

Här är en jättegullig video där en igelkott hittar en kattunges matskål. Den stackars kattungen vet inte vad den ska ta sig till för att bli av med den stickiga igelkotten.
 Se videon på Svt:

Se när igelkottsungen stjäl kattungens mat


Av Amisa - Torsdag 16 juli 14:49

Just nu är min dotter här och hälsar på. Det är första gången som vi ses sedan i julas och detta långa uppehåll beror givetvis på Coronan. Hon ska vara här i en vecka och kommer och går hemma hos mig eftersom hon vill hinna träffa släkt och vänner också.


Häromdagen var vi nere på stan och kollade en utställning om nazismen i Norrköping i dåtid och nutid. Det har varit mycket kontroverser och hot emot utställningen eftersom nutida främlingsfientliga personer inte gillar att synas i det här sammanhanget i det offentliga ljuset, men allt bråk har snarast lett till att fler personer blivit intresserade av att ta del av utställningen och jättemånga har sett den. 


Se ett klipp om utställningen från ”Lokala Nyheter Öst”:
Ny utställning visar nazismens historia i NorrköpingSedan käkade vi lite koreansk mat, mycket sallad, glasnudlar och Oumph. Till skillnad mot all flottig snabbmat som är vanlig idag (t ex hamburgare, pommes och pizza), så kändes den mycket fräschare och hälsosammare. Och god….. 
Dottern var nyfiken på den nya lekparken som ligger i närheten, så vi gick dit och knäppte lite foton också.Arbetets museum i original.

 Och kopian.

 Holmentornet vid Louis de Geer.

 Och lekkopian.

 Värmekyrkan.

 Och den man leker i.

 Och här kan föräldrarna sitta och softa medan barnen leker.

 Gillar detta hus med sina fina rosor i kvarteret Knäppingsborg.

 Ett hus som tillhör Stadsmuséet.

 Det var en del skum i vattnet och det bildade vackra mönster på vattenytan. Hoppas bara det inte skett något utsläpp uppströms, utan beror på något annat?

 Och Kärleksparken har fått en pusshållplats.

 En hållplats utan tidtabell där man gärna får hänga hur länge man vill!

 Av Amisa - Onsdag 15 juli 22:01

Man hittar det man söker efter, det man förväntar sig. Förväntar man sig att ens medmänniskor ska vara ovänliga och fientligt inställda så är det den energin man själv ”sänder ut” till andra och också det man får tillbaks.


Varför inte söka efter det goda hos sina medmänniskor istället för att leta efter varandras fel och brister? Fel och brister har vi allihop, inte minst DU SOM TROR ATT DU SJÄLV ÄR FELFRI.  Jag tror att dom som har allra störst brister är dom som varje dag ägnar en stor del av sin vakna tid åt att leta fel på och fördöma andra. Vi har alla också goda sidor, glöm inte det! Jag vill gärna tro att dom flesta människor har fler goda sidor än dåliga. Om var och en skulle ta en rejäl titt på sig själv och sina egna brister och göra något åt dom istället, så skulle världen se betydligt bättre ut!!!

Av Amisa - Onsdag 15 juli 21:07

Om vi vill att världen ska vara mer kärleksfull och vänlig mot oss, så måste vi också själva bidra till att skapa en sådan värld och en sådan energi! 

Presentation

Omröstning

Vill du att andra ska läsa din blogg?
 Nej!
 Ja, mina närmsta vänner/familj!
 Ja, men bara dom som delar mina åsikter!
 Ja, alla är välkomna!
 Kanske?

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min inre vägvisare med Blogkeen
Följ Min inre vägvisare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se